Beker van Verdienste 2022 voor Eva Gijsbertse

De ‘Anne de Roos Beker van Verdienste’ 2022 is voor Eva Gijsbertse. Zij ontving deze beker tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering voor haar inzet het afgelopen jaar.

Anne de Roos: Erevoorzitter en vernoeming Beker van Verdienste Judicium, uitgesproken door bestuurslid Sander Slagboom op de JAV van 24 juni 2022, voor Eva Gijsbertse voor al haar werk en inzet als bestuurslid van Synergo en commissiewerk korfbalcommissie en administratie in de periode van 2009 tot 2022.

‘De Anne de Roos beker van verdienste “wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrijwilliger van Synergo, die al jaren vele taken vervult voor de club”. Deze prijs verdien je niet door de beste te zijn van de club, maar de beste te zijn vóór de club. In dit lustrumjaar waarin we ons 25 jarig bestaan vieren een extra mooi moment voor deze unieke vrijwilliger die veel voor Synergo betekent.

De persoon die is voorgedragen én unaniem is verkozen tot ontvanger van deze beker valt in eerste instantie niet zo op. En toch heeft iedereen met hem of haar te maken. Een stille motor. En dat niet alleen, ook snel, betrouwbaar en secuur. Onmisbaar achter de schermen en zorgt er voor dat de vereniging kan functioneren.

Dat zijn grote woorden, voor deze op het eerste gezicht niet eens zo grote vrijwilliger. Maar vergis je niet. Door je juist op te stellen en snel te acteren waar nodig kan je tot grote daden komen. Zo is het afgelopen jaar een fantastisch voorbeeld te benoemen waar deze vrijwilliger enorm veel van toegevoegde waarde is geweest.

Een voorbeeld

Het is 25 januari 2022, 19.00 uur in de avond, de zoveelste persconferentie van het kabinet staat op het punt van beginnen. Aan de ene kant hoop ik op het goede nieuws, dat we de competitie weer volledig kunnen opstarten. Aan de andere kant vrees ik er voor hoeveel werk het is om dit voor elkaar te krijgen. Met alle speculaties was het moeilijk voorbereiden en normaal gesproken heb je wel een aantal weken de tijd voor de planning, alle mutaties in sportlink en al het andere regelwerk.

De persco is nog niet afgelopen en ja hoor… ping, ping, ping. Alle communicatiemiddelen ontploffen bijna. De verenigingsapps, mail en telefoon maken een ononderbroken geluid. We mogen weer. En niet over een paar weken, maar de volgende dag! De wedstrijdteams krijgen een aangepast schema over een week en dan start we het weekend er direct na. Of jullie vrijwilligers dat allemaal maar even willen fiksen!

Dat laatste zeggen de bonden natuurlijk niet, maar daar komt het wel op neer. Door de inzet van dagen, avonden en misschien wel nachten achter elkaar heeft deze vrijwilliger alles, uiteraard in afstemming met de andere betrokken, gefikst!

Het is maar een voorbeeld. Ze is namelijk al veel langer vrijwilliger. Het is eigenlijk een wonder dat ze de beker van verdienste niet al meerdere keren eerder heeft ontvangen. Als secretaris van het bestuur, ledenadministratie, korfbaladministratie en lid van de korfbalcommissie senioren heb je hem echt meer dan verdiend!

Beste Eva Gijsbertse, ik wil je ontzettend bedanken voor je inzet en je enorme betrokkenheid. Het is misschien wel het meest turbulente seizoen geweest, ook voor jou. En daarom kunnen we alleen maar diep buigen en deze Anne de Roos beker van verdienste aan je uitreiken.’

Namens het bestuur, Sander Slagboom (bestuurslid korfbalzaken).

Zie ook