Statiegeld

Sinds 1 juli geldt er in Nederland ook statiegeld op kleine plastic flessen om ervoor te zorgen dat meer plastic gerecycled kan worden en om het zwerfafval te verminderen. Hierdoor betaalt Synergo bij de inkoop van bijvoorbeeld AA of O2-water voortaan ook statiegeld. Het statiegeld is € 0,15 per flesje.

Statiegeld was er al voor de glazen flesjes van onder andere cola, fanta of bier. Voor deze flesjes is het heel gebruikelijk dat deze ook gewoon weer ingeleverd worden en er gaat dus geen statiegeld verloren voor Synergo.

Bij de plastic flesjes is dit een ander verhaal, deze worden eerder meegenomen naar een uitwedstrijd of makkelijker weggegooid. Daarom nemen we het statiegeld vanaf 17 september op in de verkoopprijs.

Inlever-/donatiepunten

In de kantine staan inlever/donatiepunten voor plastic flesjes. Als je je flesje daar inlevert, doneer je het statiegeld aan Synergo. We kunnen helaas geen statiegeld teruggeven.

Je kunt er ook voor kiezen je plastic flesje mee te nemen en zelf bij een inleverpunt (bijvoorbeeld in de supermarkt) in te leveren.

Nog vragen?

Spreek iemand van de kantinecommissie aan of stuur ons een mail (Kantine@synergo.nl)

Namens de kantinecommissie,
Sander.

Zie ook