Seizoensopening B en C: Clinic van teamNL

We openden het seizoen voor de B- en C-jeugd met een clinic van Laurens Leeuwenhoek en Richard Kunst, 2 absolute toppers van TeamNL.

De palen stonden klaar, alle kinderen waren er, de muziek werd alvast aangezet, maar het wachten was op de voor wie iedereen naar het veld gekomen was. Vlak voor tijd zagen we ze de hoek van het sportcomplex om komen. Laurens Leeuwenhoek en Richard Kunst. Ze hadden er zin in, en wij natuurlijk ook!

Vooraf hadden we met hen afgestemd dat we de thema’s vrijlopen, looplijnen en 1 tegen 1 graag aan bod wilden laten komen. Vol enthousiasme ging iedereen aan de slag. Vanaf de zijkanten hebben wij leuke dingen gezien. Oefeningen waar een aantal trainers langs de kant van zeiden deze zeker ook te gaan gebruiken.

Ook de partijtjes tussen groepjes Synergo kids tegen Laurens en Richard waren een genot om naar te kijken. Laurens en Richard moesten soms echt hard werken om een doelpunt te maken. Leuk om het fanatisme bij iedereen te zien.

Esmee (B2) en Mare (C1) hebben na de clinic hun ervaring op papier gezet.

Esmee: ‘Tijdens de clinic heb ik veel geleerd van Laurens Leeuwenhoek en Richard kunst. We leerden hoe wij goed vrij konden lopen van onder de korf en hoe we beter en sneller kunnen schieten op 1 been. Ze waren ook heel erg aardig en ik vond het vooral een super leuke en leerzame training.’

Mare: ‘Ik vond het een hele leuke en leerzame training. Ik heb er veel van geleerd. Vooral het schieten op één been vond ik lastig. Ik vind ook dat ze een hele leuke training hadden gemaakt.’

Korfballen!

Voor de KC Jeugd was dit een leuke opening van een nieuw seizoen. Een seizoen die we hopelijk in zijn geheel kunnen spelen en die niet wordt onderbroken. We hebben er onwijs veel zin in! Weer lekker op het veld mogen zijn en kunnen kijken naar mooie wedstrijden van jong tot oud!

Een lang en sportief seizoen gewenst!

Miranda van der Hulst
KC Jeugd Synergo