De virtuele verjaardagsviering van Synergo

Taart en gezang, Synergo is jarig! Gefeliciteerd iedereen met onze 25 jaar! Deze virtuele verjaardag startte met een filmpje waarin Geert en Jan het lustrumspandoek uitrolden en waarmee we het lustrumjaar officieel hebben geopend. Naast de felicitaties van Marita Verkaik (KNKV) was er nog een filmpje met felicitaties van Jan-Willem & Betty met Frank & Saskia en met Erik & Pieteke (Oud-SAMOS-leden), Caroline Saraleo (Al Amal), André Kuipers (Korfbalstars), Marcel Joziasse (geëmigreerd oud-Synergo1-speler, Mohammed El Jebli (onze oude beheerder van sporthal De Dreef)!

Voorzitter Mamoun roemde onze fijne vereniging, ‘waarin iedereen zichzelf mag zijn en er bij hoort’. Ook had hij nog een nieuwtje: er is een digitaal scorebord! Kevin heeft hier veel werk aan besteed en heeft een mooi resultaat neergezet. Mamoun riep de leden op om hun ideeën voor verbinding aan te dragen. Deze krijgen een podium boven het scorebord. Een mooie exposure!

Mamoun: ‘Dat SAMOS destijds een partner nodig had en gevonden heeft in DVS, is 25 jaar later wel gebleken. Synergo is een groeiende en bloeiende club. Doordat er precies op deze verjaardag van Synergo en in hetzelfde jaar een ander kind is geboren, zorgde ervoor dat we allen uitbundig hebben gezongen voor Synergo én voor Floor’. Waarschijnlijk lag het aan de internetverbinding, want de gewoonlijk zo bekende Synergo-samenhang was wat verder te zoeken…

Die samenhang was er wel weer heel duidelijk toen Mamoun vooraf aan meerdere mensen vroeg waarom er per se gebak moest zijn bij een verjaardag; kon dat niet anders? ‘Ik kreeg de wind van voren! Daarom, gefeliciteerd en neem een stuk gebak!’

Korfbalverbond

Ook KNKV-bestuurslid Marita Verkaik was online aanwezig om Synergo te feliciteren. Marita vertelde dat zij Synergo leerde kennen bij het project over diversiteit Tijd voor Korfbal: ‘De trots op het korfbal mogen we allen zeker meer uitdragen in het land! Dat geldt ook voor Synergo. Ik hoor alleen maar goede verhalen. Jullie zijn een prachtige club met een sterke identiteit, open karakter, een goede jeugdopleiding en veel activiteiten. En vernieuwend, wat goed bijvoorbeeld het aanbod voor dreumessen.’

‘Bijzonder positief’, noemt Marita, ‘vind ik dat Synergo werkt aan inclusie. Niet alleen vanuit het KNKV maar ook persoonlijk vind ik dit een belangrijk thema; iedereen hoort erbij. Inclusie gaat niet vanzelf. En dat een club 25 jaar bestaat en zo succesvol is, gaat ook niet vanzelf. Daar hebben alle vrijwilligers keihard voor gewerkt!

Mede namens het KNKV wil ik Synergo dan ook van harte feliciteren. Ik kom op 27 juni tijdens het schottoernooi graag een cadeautje bezorgen. Heel veel succes en plezier toegewenst voor de komende tijd en in het bijzonder dit lustrumjaar!’

Nog meer felicitaties

Er was nóg een filmpje, met felicitaties. Het begon met een groep bekende SAMOS-spelers, goed voor zo’n 50 jaar korfbal: Jan-Willem & Betty, Frank & Saskia, Erik en Pieteke. Daarnaast sprak Caroline Saraleo van Stichting Al Amal, naast de felicitaties ook de hoop (=al amal) uit op een goede samenwerking met Synergo en dat heel veel mensen de weg naar korfbal weten te vinden.

André Kuipers, Korfbalstars, coach en oud-topkorfballer, feliciteerde onze club in groei die langzaam richting de top gaat. En ineens was daar Marcel Joziasse, in zijn Synergo-shirt! Ondanks zijn emigratie naar Goes hoopt hij dat Synergo nog een van de leukste, gezelligste, beste en mooiste verenigingen van Nederland blijft.

Een laatste felicitatie kwam van Mohammed El Jebli, onze oude sporthalbeheerder van Sporthal De Dreef. Hij stond ook nu niet met zijn mond vol tanden en wees ons er nog even op dat we op tijd moeten beginnen en op tijd stoppen en dat er geen kinderen in de bergingshokken horen. Oude gewoontes…

Allen bedankt voor deze warme woorden! Zeker ook een bedankje aan Simohammed die van alle losse filmpjes dit mooie filmpje heeft gemaakt!

Géén Mo!

Mamoun had nog één verrassing: wat bleek na al die jaren? Mo blijkt helemaal geen Mo te heten! Ook geen Mohammed. Mamoun: ‘Hij heet eigenlijk Abdelmalik. Na 25 jaar Synergo is het nu tijd om dat maar eens te vertellen’.

Zilveren quiz

Om de kennis over 25 jaar Synergo van onze leden een beetje te testen, presenteerden Floor en Mascha de zilveren Synergo-quiz. Over Synergo-koppeltjes, of we in het liedje van de Red Blue Giants nu cola of ranja drinken, of was het nou korfbal spelen? Wie had het Synergo-shirt met blauwe fantasieopdruk eigenlijk ontworpen?

De winnaars van de quiz: 1. Eric, 2. George en Ineke en 3. Anne! Gefeliciteerd!

Lustrumactiviteiten

We hebben het Synergo-lustrumlogo, ontworpen door Rob Engelsman, die ook het Synergo-logo heeft ontworpen. Het lustrumspandoek, waarvan een filmpje gemaakt is en de verjaardagskaart van de jeugdactiviteitencommissie die is verstuurd aan de leden.

Namens de lustrumwerkgroep nam Sander iedereen mee in een kort overzicht van activiteiten tijdens het lustrumjaar. En er staat ons nog wel een en ander te wachten!

Wat komt er nog? Nog meer oude verhalen van SAMOS/ DVS en Synergo. Een eigen Synergo-biertje die we van de activiteitencommissie kunnen drinken tijdens een biergarten! Er komt nog een (online) lustrumjaarboek en we hebben natuurlijk een eindfeest in het weekeinde van 17, 18 en 19 juni 2022!

Synergo-lustrumtour

Om alle activiteiten te verbinden en een echt lustrumjaar-gevoel mee te krijgen, presenteerde Dirk de Synergo-lustrumtour. Met geselecteerde activiteiten kun je het gehele jaar punten verdienen voor het lustrumtour-klassement. Soms zonder er iets voor te hoeven doen! En er zijn specifieke klassementen.

Hoe je punten verdient? Supersimpel! Door je bijvoorbeeld alleen al op te geven voor een activiteit, door deel te nemen en zelfs door een activiteit te winnen of in de Top 3 te eindigen.

Mooie avond

Wat een mooie avond! Iedereen bedankt voor de aanwezigheid (dat levert ook al punten op voor de lustrumtour!).

Het wordt een mooi lustrumjaar!

Namens de lustrumwerkgroep,
Sander.

Zie ook