Verlenging Joost bij S9

Joost Spierings tekent voor een jaar bij voor training geven aan Synergo 9. We zijn heel verheugd dat Joost nog voor een jaar heeft bijgetekend.

Wat niet iedereen weet, is dat Synergo zelfs na het afzwaaien van Timon nog steeds beschikt over een heuse ‘oefenmeester’, wat tegenwoordig KT4 heet. Dat is Joost Spierings, die ik zelf 25 jaar geleden (rond de oprichting van Synergo dus) voor het eerst als trainer heb leren kennen bij Hebbes. Daar was hij enige jaren trainer/coach van het eerste, maar hij trainde alle senioren, dus ook de lagere teams met met evenveel verve en inzet. Daarbij is de goede sfeer van net zoveel belang als de resultaten.

Dat zie je tot op de dag van vandaag nog altijd terug bij Synergo 9 en de recreanten. We hebben dankzij Joost ook met regelmaat mooie resultaten geboekt in de competitie.

Ontfermen

Het laagste team van Synergo is een plek waar regelmatig (potentiële) nieuwe leden komen meetrainen. Het lijkt mij best spannend als je de stap hebt genomen om (weer) te gaan korfballen, je bij een stel vreemde mensen die elkaar al jaren kennen aansluiting moet proberen te vinden. Joost ontfermt zich over ieder nieuw meetrainend lid. Hij kijkt op welke specifieke punten misschien wat meer aandacht nodig is en helpt mee om de nieuweling zich op zijn of haar gemak te laten voelen. Joost heeft eindeloos geduld, behalve als er bij schotoefeningen teveel ballen in de paalzone op de grond stuiteren.

Paaien

Nu is het zo dat Joost inmiddels een flink aantal kleinkinderen om zich heen heeft verzameld, waar hij volkomen terecht ook de nodige aandacht aan wil besteden. We hebben hem de laatste jaren nog kunnen paaien met achtereenvolgens een Synergo trainingspak en wat bierpakketten om dat wat strakker te laten zitten. Maar vorig jaar liet Joost toch merken dat hij waarschijnlijk nog 1 seizoen zou blijven. Dat ene seizoen was door Corona niet een echt seizoen geweest.

Daarom zijn we heel verheugd dat Joost nog voor een jaar heeft bijgetekend. Om Joost even extra in het zonnetje te zetten voor al die jaren dat hij zich voor ons heeft ingezet, hebben we er deze keer een officieel moment van gemaakt, met een fotoshoot en contract. We hebben nu weer een jaar om te bedenken waarmee we hem de volgende keer over de brug gaan proberen te krijgen.

Casper Hamwijk.

Zie ook