DEF-jeugd, 6 december

Veel kinderen uit de DEF-jeugd hadden de afgelopen week een speciale Pietentraining gehad. Blijkbaar motiveerde dat, want er werd weer mooi gekorfbald door de jongste jeugd. Zelf kon ik de 3 D-wedstrijden zien die werden gespeeld (D4, D2 en D1). Een goede sfeer op de tribune, en er ging geen punt verloren.

D-teams

De D1 speelde een belangrijke wedstrijd tegen medekoploper Fortissimo D2. Al weken waarschuwde trainer Hans dat dit de echte graadmeter zou worden voor het niveau van zijn team. En het werd inderdaad een spannende pot. Toch kwam de overwinning niet echt in gevaar. De D1 won met 5-3 dankzij veel mooi snelle combinaties en goed verdedigend werk. De D2 bracht na de wedstrijd weer het traditionele bedankje aan het altijd fanatieke publiek (incl. een paar opa’s en oma’s). Over de stand kon het team tevreden zijn: 11-3. Toch had er nog meer in gezeten als de kansen wat zorgvuldiger waren afgemaakt. Tegenstander Spirit D4 had weinig in te brengen, ook omdat iedereen scherp verdedigde. En er waren een paar mooie strakke passes te zien waarbij de bal over lange afstand goed aankwam en direct voor een doelpunt zorgde. De spannendste wedstrijd was die van de D4 tegen Viking D2, met een eindstand van 4-4. Knap gedaan, en leuk om te zien hoeveel variatie er in het spel zit en hoe de kinderen zich steeds verder aan het ontwikkelen zijn.

E-teams

Bij de E-teams was er in de 1e klasse de spannende pot tussen de 2 koplopers HKC E1 en onze E1. Met 7-6 werd in Hoograven wel verloren, maar ten opzichte van het veld was het verschil duidelijk niet meer zo groot. Inmiddels maken de spelers gemakkelijker de omschakeling van aanval naar verdediging en v.v., wat bij 4korfbal zo belangrijk is. De E5  speelde in Amersfoort tegen MIA E4, weerde zich dapper en zag uiteindelijk 12-3 op het scorebord staan. Synergo E4E6 en E8 deden wat ze de afgelopen weken steeds deden: dik winnen. Met uitslagen van respectievelijk 12-4 (Corvers E1), 0-13 (Nova E1) en 0-11 (Viking E2) staan de teams nu met indrukwekkende doelsaldi bovenaan. Ook de E7 won, met 6-3 van Fortissimo E6. Trainer Erwin ziet het team steeds meer zelfvertrouwen krijgen, waardoor het ook niet meer schrikt van een paar tegendoelpunten. Nu we een paar speelrondes hebben gehad, zien we bij onze 8 E-teams dat we een mooie brede basis hebben, en dat er over de hele linie goed gespeeld wordt. Dankzij de nieuwe visie op spelen, leren we heel snel te korfballen, combineren en scoren. En steunen we niet op 1 of 2 spelers, of trucjes. Zien hoe dat gaat? Kom dan komende zaterdag om 9.00 uur bij de E3 of E6 kijken, of voor de langslapers om 10.00 uur bij de E8.

F-teams

De F1 scoorde maar liefst 6 keer tegen Midlandia F1. Dat team scoorde er echter 14, waardoor de winst wel mee naar Bunnik ging. Het is leuk om te zien hoeveel doelpunten de nieuwe spelregels opleveren.