Prima pot van A1 tegen VIKO

De A1 speelde afgelopen zaterdag weer ‘een prima pot’, dit keer in Vianen tegen VIKO.

Op voorhand leek de wedstrijd tussen Synergo A1 en Viko A1 niet zo’n interessante. Viko staat zowel op het veld als in de zaal in de onderste regionen van de poule van de A1 en het niveauverschil is dan toch vaak wel behoorlijk groot.

Toch viel het met het niveauverschil zaterdag echt mee. Viko hanteerde gelukkig een hoog speltempo en was behoorlijk gevaarlijk. Eén van de leukere tegenstanders van dit seizoen tot dusver. Bij rust was het verschil slechts twee punten in het voordeel van de A1.

Ook in de tweede helft kon Viko in het begin nog aanhaken. Maar de kracht van de A1 zit toch wel in het feit dat ze in wedstrijden tactisch nog kunnen bijschakelen. Zo ook weer afgelopen zaterdag en dat breekt tot nu toe alle tegenstanders op. In het tweede deel van de tweede helft was in de eerste verdediging de luchtmacht van Jesse en David, gesteund door Ruth die ballen kon onderscheppen en Gina die de puntspeelster ging uitschakelen, oppermachtig. In het andere vak, bestaande uit Jurrien, Jeroen, Mirjam en Sarah, was vooral het aanvallende veldspel bij tijd en wijlen van een heel hoog niveau. De looplijnen waren goed, de bal werd goed verplaatst en de rebound was beter verzorgd, waardoor er fraaie en lange aanvallen te zien waren. De A1 liep langzaam uit naar vijf punten verschil en eindigde uiteindelijk met een 13-17 overwinning. De twaalfde op rij alweer en opnieuw met een hoog aantal doelpunten.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Nova op het programma. Een nieuwe en grotendeels onbekende ploeg. We laten ons graag verrassen! Start wedstrijd is om 15.15 uur in De Dreef.

Tot slot heeft de A1 sinds deze week ook weer een mooie teamfoto (klik voor een vergroting):