Verslag D/E/F-jeugd: veel felheid bij Synergo

Sommige jeugdteams speelden alweer hun vierde zaalwedstrijd. Langzaam begint de rangorde binnen de poules vorm te krijgen. De helft van onze 14 D/E/F-teams staat nu op een 1e of 2e plek. Da’s mooi, maar niet het belangrijkste. We willen vooral leuke wedstrijden en veel leren. En dat doen we volop. Leuk te vermelden is ook dat spelers van de E8, E3 en E2 met onze A1 mochten oplopen ’s middags. Maar liefst 7 spelers uit dit team zijn trainer bij een D- of E-team. De E-kinderen beleefden een spannende wedstrijd, waarin hun helden uiteindelijk aan het langste eind trokken.

D-teams

In Houten won de D1 van Victum D2 met 2-13. Volgens trainer Hans traint het team veel op verdedigen met zicht op de bal en aanvallen opbouwen met een goede verdeling van spelers over het vak. Daar hoort ook bij dat spelers over grote afstanden leren gooien en vangen. Vanuit die opzet oefent de D1 nu om een speler echt in de punt van de aanval te zetten. Dat zag je zaterdag soms al in de wedstrijd gebeuren, en daar kwam dan meteen een hele grote kans en vaak een heel mooi doelpunt uit. De aanvallen waren gevaarlijker dan die van Victum. Alle spelers zijn gevaarlijk, met goed samenspel en een zuiver schot. Iedereen heeft gescoord. Bovendien hadden we in de verdediging de bal weer heel snel te pakken. Hans vooruitkijkend naar de komende wedstrijd tegen medekoploper Fortissimo komende zaterdag: ‘We gaan zaterdag ontdekken of het voldoende is om Fortissimo van het lijf te houden. Maar ik denk dat we kansrijk zijn.’ Bij de D speelde ook de D3. Tegen Arena D2 werd met 7-5 verloren. Trainer Freek blikt tevreden terug: ‘Het tempo was hoog en je ziet dat de spelers langzaamaan meer ruimte maken in de aanval. We hebben ons prima geweerd tegen een goede tegenstander en hadden ook zomaar gelijk kunnen spelen. Zeker als de passing iets beter was geweest en we nog vaker een aangeef hadden neergezet.’

E-teams

De E1 won met 6-4 van Victum E1. Een mooie wedstrijd volgens Trainer David en een beloning voor het er dicht op gaan in de verdediging. De E2 wist net niet te winnen van Dalto E2 en verloor met 7-8. In Doorn scoorde de E3 weer vaak: 1-16. De spelers verdedigden fel, waardoor KCD E1 de bal moeilijk kwijt kon. Omdat de scheidsrechter de 10-seconden regel niet kende, hield de tegenstander de bal geregeld een halve minuut vast. Wat jammer was voor de dynamiek in het spel. Veel spelers hadden de lessen uit de training en de vorige wedstrijden goed opgepikt. Meer rust in het schot en verdedigen in een driehoekje (de bal en je tegenstander zien).  Ook de E4 (4-14 tegen DWS E2) en de E6 (13-2 tegen De Eemvogels E1) wonnen met grote cijfers. De E4 werd dit weekend overigens gecoacht door de vader van Nino: chapeau! Het leukste nieuws dit weekend was de overwinning van de E5. Met 6-7 werd in Hoograven gewonnen van HKC E4, en daarmee pakte het team de eerste punten in de 2e klasse. Wendy over haar team: ‘Ik vond ons heel fanatiek en we hebben veel ballen onderschept. We hadden snelle aanvallen en veel doelpogingen. Erg verdiend dus!’. De E7 wist niet te winnen van Victum E5 (2-6). Leerpunten: de moed niet te snel laten zakken als je achter staat en goed samenspelen met het hele team.

F-teams

Beide F-teams kwamen dit weekend in actie. De F1, voor de gelegenheid gecoacht door de vader van Sven, maakte 5 mooie doelpunten, maar verloor uiteindelijk met 9-5 van Fortissimo F1. De F2 verdedigde goed, waardoor HKC F1 geen doelpunt wist te zetten. Zelf maakten onze spelers er 3, waardoor er een 3-0 eindstand op het bord kwam.

A1E