Synergo bereikt nieuwe mijlpaal: 350+ leden

Na het verwerken van de afschrijvingen en aanmeldingen voor het nieuwe seizoen, heeft Synergo opnieuw een mijlpaal bereikt. Voor het eerst sinds onze oprichting in 1996, heeft onze vereniging meer dan 350 leden!

Het is altijd een spannende tijd voor korfbalverenigingen aan het einde van het seizoen: hoeveel nieuwe leden komen erbij en hoeveel leden besluiten er te stoppen?

We hebben het er deze zomer weer goed vanaf gebracht. Voor de zomer hebben 37 (!) mensen besloten zich aan te melden bij Synergo. Van die 37 zijn er 17 jeugdlid. Van de 20 seniorenleden, komen er onder andere 12 over van onze (studenten)buren van Hebbes. Tegenover de 37 aanmeldingen, staan 19 bedankjes (ca. 6% van ons ledenaantal). Onder de streep dus nu al een mooie plus van 18 leden. Ons ledenaantal is nu 355.

Ter vergelijking: een gemiddelde korfbalvereniging verliest aan het einde van het seizoen 10 tot 12% van zijn ledenaantal en heeft het hele seizoen nodig om dat terrein weer goed te maken. Wij staan nu al op een plus van ca. 6%.

Wat hebben we aan deze cijfers? De groeicijfers zijn in mijn ogen een bevestiging van het feit dat we op de goede weg zijn. Succes trekt nieuwe leden aan. Blijkbaar doen we al veel dingen goed. Tegelijkertijd betekenen deze groeicijfers een enorme uitdaging. Meer leden betekent ook meer behoefte aan trainingsruimte, trainers, scheidsrechters, barbezetting en ga zo nog maar even door. Een mooie uitdaging voor onze vereniging!

TC’s, schoolkorfbal- en wervingscommissie, Rita (nieuwe ledencoördinator), Manouk (combinatiefunctionaris) en Regien (ledenadministratie), bedankt voor jullie inspanningen!

Tot op het veld!

Oskar
Bestuurslid Technische zaken