Update van Manouk

Beste Synergo’ers!

Hier weer eens een update van mijn CF-werk. Op het moment is het erg rustig, waardoor ik eindelijk weer tijd heb om een stukje voor de site te schrijven. Ik heb de afgelopen tijd niet stil gezeten (alleen tijdens mijn vakantie dan…)!

Clinics

Mijn laatste update was begin mei. In mei heb ik o.a. clinics gegeven bij BSO Topkids in Elinkwijk. Dat was nogal improviseren op een groot voetbalveld in de zinderende hitte, zonder korfbalpalen. Met touwen hebben we hoepels aan het doel gemaakt, en met leuke overgooispelletjes en een waterestaffete hebben de kinderen dikke pret gehad.

Ook ben ik nog twee keer op de Cleophasschool in Overvecht geweest. Ik was daar eerder het jaar al een aantal keer langs geweest, maar ze wilden graag nog een doorloopbal leren voor het schoolkorfbaltoernooi. Extra training dus! Met veel plezier heb ik daar nog twee lessen gegeven. Een aantal korfballers uit de groepen 6, 7 en 8 hebben mij fantastisch geholpen met het optimaal voorbereiden van de Cleophas-teams op het toernooi.

Naast de lessen onder schooltijd liepen de naschoolse lessen in de Rivierenwijk gewoon door en heb ik een aantal woensdagen les gegeven op het Synergoveld, samen met Stefan. Stefan blijft trouwens nog een tijdje stage lopen, en hij zal naast het lesgeven na de zomer ook met een project voor Synergo aan de slag gaan. Spannend!

Schoolkorfbaltoernooi

Natuurlijk is het schoolkorfbaltoernooi aan niemand onopgemerkt voorbij gegaan. Ik zat niet in de organisatie, maar heb op de tweede toernooidag (voor groep 3 en 4) wel meegeholpen. Na één wedstrijdje fluiten kreeg ik de rol van PR-dame op me. Ik heb met veel ouders gepraat, de ’talentjes’ aangesproken en namen en telefoonnummers opgeschreven. Fanatiek nieuwe leden werven dus! Door de perfecte organisatie en het mooie weer was dit een fantastische dag!

Sportdagen

In de laatste weken voor de zomervakantie werd het stil qua clinics, maar werden er in heel Utrecht veel sportdagen georganiseerd door de basisscholen. Ik heb in totaal op 5 sportdagen gestaan,één in Maarssen en vier in Hoograven. Hier heb ik met alle kinderen na een korte uitleg korfbalwedstrijden gespeeld. Ook deze dagen waren erg goed georganiseerd, veelal door de Brede Scholen. Voor mij waren de sportdagen extra leuk, omdat ik eindelijk wat collega’s tegenkwam! Een hoop sportverenigingen in Utrecht hebben een eigen combinatiefunctionaris, en deze hielpen bijna allemaalop de sportdagen.

Eind juni ging ik al op vakantie, dus heb ik lekker 3 weken helemaal niets gedaan. Nu ben ik weer terug, en begint het werk langzaamaan weer te komen. De clinics op scholen starten pas in september, maar er zijn wel wat andere werkzaamheden. Er moet gekeken worden naar de planning voor volgend jaar, ik help Ineke bij het schrijven van de combinatiefunctionaris-aanvraag voor volgend jaar en pak nog wat andere dingen op.

Opstarttrainingen nieuwe leden

Op dit moment ben ik bezig met het organiseren van de ‘Opstarttrainingen’ voor alle nieuwe jeugdleden. De nieuwe kinderen mogen voor de start van het seizoen 2 keer komen trainen, op 13 en 20 augustus (15.00-16.00 uur). Samen met een aantal vrijwilligers zal ik deze trainingen verzorgen, waardoor de kids alvast kunnen wennen aan het veld en het korfbalspelletje. Mocht je zin hebben om ons te komen helpen? Heel graag!! Mail maar naar CF@synergo.nl.

Dit was de zomerupdate! Mocht je vragen hebben, dan mag je natuurlijk contact opnemen!

Lieve groet,

Manouk van Vliet

Combinatiefunctionaris korfbal

Stichting Sport en Samenleven Utrecht