4 op een rij voor S5

Sinds het aantreden van de 2e helft van het veldseizoen werd er door Synergo 5 niet meer verloren. Driemaal op rij gingen de punten naar de rood-blauwen.

Viking, DVO en vervolgens Victum kwam letterlijk van een koude kermis thuis. De weersomstandigheden hebben dan ook mogelijk een rol gespeeld. Zorgt de naderende lente er dan ook voor dat de resultaten als sneeuw voor de zon verdwijnen?

Eerdere ontmoeting

In de eerste wedstrijd was het duidelijk dat Tiel een gelijkwaardige tegenstander is. Het duel werd pas in de laatste 2 minuten beslist. Toch waren we ontevreden over de wedstrijd, hier had veel meer ingezeten. Uit de statistieken bleek dat Tiel niet veel kansen nodig had om te scoren. Zelf willen we hier nog wel eens moeite mee hebben, de 5-7 bij Victum vorige week zegt genoeg. Belangrijk om de juiste kansen te pakken en te gaan voor de 4e winst op rij.

Stippen

Een goede en productieve start voor S5. Mooie aanvallen werden beloond met een doelpunt, maar ook werd er meerdere malen een kans ontnomen door een overtreding. Karel (2x), Lotte en Sjaane kregen een stip mee en Sander S. was de gelukkige om de stip te maken. De eerste was een formaliteit, de tweede viel net over de rand en de derde en vierde waren door herhaling ook mooi binnen. Eva riep na de laatste ‘Sander, straks haal je Xander nog in!’. Waarop Xander snel antwoordde ‘Hij heeft al gemist hoor!’. En hij heeft gelijk, niet missen is een kunst.

Voorsprong

Mede door de 4-op-een-rij werd een gat geslagen van 9-5 bij rust. De tweede helft was noodzakelijk om alert te blijven. Tiel zou van tactiek kunnen veranderen door te gaan achterverdedigen, iets wat ze eerder hebben laten zien. Voor Synergo zou op deze manier het tempo uit de wedstrijd gehaald worden, iets wat bij deze voorsprong niet zo heel erg is. Er bleek echter niet veel te veranderen, het tempo ging wel omlaag maar beide kanten bleven scoren.

Maaike maakte na een lange tijd  van afwezigheid weer wat minuten, het herstel belooft wat. Van 11-7 gaat het naar 13-9 en blijft de marge 4 doelpunten. De eindstand wordt bepaald op 15-11.

Gemengde sport, gescheiden eten

Na de wedstrijd strandden we met onze pantoffels op de bank tussen de natte poezen van Xander en Suzanne. De eerste honger werd gestild door kaas, worst en chips. Maar om 21.00 uur werd het toch tijd om eten te bestellen. Waar de dames van S5 voor een bescheiden patatje gingen, waren het de mannen (en Suzanne!) die een familieportie aan spare-ribs naar binnen schoven. De zoete, hete en bbq marinade zat aan alles nadat de 3,5 kg vlees door 6 personen was geconsumeerd.