Eerste wedstrijd voor S5; winst!

Het was zaterdag 25 augustus en voor het 5e stond de oefenwedstrijd op het program tegen KCD 3.

Na een wervelende training op woensdag, waarin alle stramme zomerspieren weer waren aangespannen, mochten we los. Het 5e bestaat dit jaar uit allemaal nieuwe spelers, maar de echte routine was er al gelijk. Nieuw is natuurlijk ook een kwestie van perspectief, aangezien ik zelf nog maar net lid ben.

De afwezigen van het 5e werden opgevangen door Nomi en Marieke, waarvoor dank, en onze coach had een opstelling in elkaar gezet. Bij de bespreking voorafgaand aan de wedstrijd nam Sander het woord en vertelde dat hij eigenlijk nooit zoveel instructies mee gaf voor de wedstrijd. Op deze mededeling volgde echter wel weer een uitgebreide instructie met persoonlijke doelen, teambelang, het belang van passie, teamcohesie, emoties, strijd, statistieken, windrichtingen, horoscopen, de laatste peilingen van Maurice de Hond en de voorspellingen van Piet Paulusma.

Droog

Eva had ons al beloofd dat het die middag droog zou blijven, dus feitelijk kon er niets verkeerd gaan. Met Sebastiaan, Sander, Eva en Kim in de aanval en Karel, Pieter, Nomi en Marieke in de verdediging ving de wedstrijd aan. De wedstrijd begon voorspoedig, al snel was de 2-0 op het scorebord en na een kortstondige tegenvaller was het al vrij snel 4-1. Met deze glorieuze voorsprong kwam dan toch de regen die niet zou komen. In al zijn wijsheid besloot de scheidsrechter ons naar binnen toe te dirigeren. Na de meteorologische onderbreking dan wel waterpauze begonnen we aan deel twee van helft één. Het scoren ging vrolijk door, al stokte het vijf minuten voor de rust wel op 7-1.

Kansen

Uiterst vrolijk zochten we de spreekkamer op waar de thee al klaar stond. Sander gaf met een 45 slides tellende powerpoint een update over de statistieken van de eerste helft. De tweede helft viel het qua scores ietwat tegen en we blonken allemaal uit in open kansen missen in plaats van het gewenste verzilveren er van. Hier kan je natuurlijk kritiek op hebben, maar een voorwaarde voor het missen van open kansen is wel het creëren er van. En daar zullen we voorlopig op moeten teren.

Na de wedstrijd gaf Sander een samenvatting van zijn statistieken en qua afrondingspercentages begint het 5e het seizoen slecht, maar qua resultaat uitstekend. Al met al was mijn eerste zaterdag in een Synergo-shirt een leuke en heb ik goede hoop voor de rest van het seizoen.