Scheidsrechters gevraagd!

Je gelooft het misschien niet, maar zonder scheidsrechter kun je niet korfballen! Om wat aan ons tekort aan scheidsrechters te doen, is dit jaar een scheidsrechterscommissie opgericht. De eerste resultaten zijn zichtbaar!

Om een structureel probleem op te lossen is de eerste stap het instellen van een commissie. Zo ook bij Synergo: er is een heuse scheidsrechter commissie in het leven geroepen. De groep bestaat uit Erik, Kaspar, Rudolf en Oskar vanuit het bestuur.

Wat is het probleem ? Synergo heeft sinds een aantal jaren een teruglopend aantal scheidsrechters.

Dit tekort doet zich zowel voor bij de senioren- als de jeugdteams. Het vervelende is dat als Synergo geen scheidsrechter kan leveren voor een van de verplichte bondswedstrijden, dat de club € 53 kan kosten. En als dat te vaak gebeurt, leidt het zelfs tot puntenaftrek voor de hoogste seniorenteams! Voor dat geld (en die punten) kan je natuurlijk veel leukere dingen doen.

Daarom zijn Kasper en Erik tijdens de trainingsavonden langs geweest om alle voordelen van het scheidsrechter zijn nog eens onder de aandacht te brengen. Dat heeft tot een klein succes geleid en inmiddels hebben zich 4 mensen gemeld die wel eens willen fluiten. Dat is echter nog niet genoeg en daarom zijn we nog op zoek naar een aantal mensen die af en toe wel eens een wedstrijd willen fluiten. Als je nog nooit een wedstrijd heb gefloten, dan is dat geen probleem. Je zal dan begeleid worden. Ook kan je bij de KNKV een aantal scheidsrechters certificaten halen om eventueel door te groeien tot een Topscheidsrechter.

Wat levert het scheidsrechter zijn je op?

–          Het is goed voor je zelf vertrouwen

–          Het staat goed op je CV

–          Je krijgt waardering van je club genoten

–          Een scheidsrechter fluitje

–          Een scheidsrechter shirt

–          En nog veel meer (zelf in te vullen)

Naast dit rondje langs de velden, is er nog meer gebeurd. Inmiddels worden de wedstrijden van de F-teams gefloten door ouders. Ditzelfde zal vermoedelijk volgend jaar gaan gebeuren voor de E-teams. De ouders zullen door de scheidsrechterscommissie worden opgeleid. Daarnaast zal er later dit jaar een clinic worden georganiseerd voor alle bestaande Synergo-scheidsrechters. Naast de instroom van nieuwe scheidsrechters is de doorstroom van bestaande scheidsrechters namelijk ook van groot belang. We zullen in de toekomst ook meer wedstrijden buiten de deur moeten fluiten!

Zonder scheidsrechters, geen Korfbal !

Meld je daarom aan, immers een scheidsrechter zien ze staan!

Meer informatie

Een simpele uitleg van de spelregels vind je hier: http://www.odomaasland.nl/documenten/spelregelboekje.pdf

Meer informatie over de opleidingen van het KNKV: http://www.knkv.nl/knkv-corporate/opleidingen/arbitrale-opleidingen/

Voor meer informatie of als je nog vragen hebt, kan je contact opnemen met Kaspar Hanenberg of Erik Helwig (06-51747315)

Erik