B1 timmert aan de weg

Deze zaterdag stond er voor de talentvolle B1 weer een thuiswedstrijd op het programma. Die worden traditioneel dik gewonnen, in tegenstelling tot de uitwedstrijden, die steeds net verloren gaan. Een raar patroon, wat we betreft de thuiswedstrijden graag in stand willen houden. De uitwedstrijd tegen de aspiranten van Duko ging dus met 1 goal verschil verloren.

De voorbespreking ging over oplossen onder de korf, voorverdedigen, doelgerichtheid en veel schieten.  Naast deze technische aanwijzingen moesten de spelers van de B1 vooral ook doen waar ze goed in zijn én zorgen dat je tegenstander níet kan doen waar hij/zij goed in is. Kortom, timmeren, stoelen en tafels waren de sleutelwoorden.

Dat Duko een lastige tegenstander is wisten we dus al van de uitwedstrijd. In het begin van de wedstrijd bleek dit nog steeds te kloppen, we kwamen 0-2 achter door twee doorloopballen, niet een erg scherp begin dus. Ruben, als reserveaanvoerder, nam zijn functie erg serieus en nam zijn ploeg op sleeptouw. Met een mooi afstandschot brengt hij de B1 weer terug in de wedstrijd. Ruben als aanvoerder bleek een goede keuze, want hij zou er nog 2 prachtige schoten inschieten. Tot een stand van 4-4 gaat het gelijk op. Synergo schiet veel, maar Duko vangt mee en we raken snel de bal kwijt in de aanval. Ingrijpen! Langer gaan spelen en de bal laten gaan roepen Casper en ik vanaf de kant. Er komt meer rust in het spel en dit betaalt zich uit, met twee doorloopballen van Jeroen en een stip van Jesse gaan we met 7-4 de rust in.

In de rust passen we de tactiek iets aan, veel schieten is belangrijk maar het is nog belangrijker dat je goed schiet en het juiste moment kiest. In de tweede helft start Synergo veel zorgvuldiger en loopt de score op naar 12-5 door schoten van Ayo, Jeroen en Ruben en een korte kans van Jesse.

Het concentratieniveau daalt en Duko krijgt meer ruimte er vallen wat schoten in en we krijgen een strafworp tegen wat de stand ineens op 12-9 brengt. Even is de spanning terug in de wedstrijd. Maar hoe frustrerend is het dan voor Duko als degene die al 3 keer is geblokt er ineens een schot van afstand in poeierd, goeie timing David! Hiermee was het verzet gebroken en de frustratie opgelopen. Het publiek kreeg zichtbaar plezier in de leuke wedstrijd en ging achter de goed spelende B1 staan. Topinvalster Mirjam scoort nog een afstandschot en Jesse legt er met speels gemak een korte kans in. Met een uiteindelijke eindstand van 16-11 is de overwinning binnen! Goed gedaan toppers!