Synergo 6 verliest nipt met 7 punten

Aan de kant zie je soms andere dingen. En soms wil je ook dingen zien. Nou, dat was het niet. Synergo 6 had weer eens een wedstrijd die nipt verloren werd. Deze keer met 7 punten verschil.

Vanwaar deze schijnbare tegenstrijdigheid tussen nipt en 7 verschil? Wat is er die wedstrijd gebeurd? Ik neem u mee terug naar de wedstrijd: het verhaal begint bij de voorbereiding.

Voorbereiding

Thor had eerder tegen Synergo 2 geoefend in de zaal. Uitslag: 20-11 in het voordeel van Thor. Als Synergo 6 weet je dat je het dan moeilijk gaat krijgen. Maar er is hoop: we gaan gewoon strak verdedigen en misschien wil het zesde het wel beter doen dan ons tweede!? Het zou niet aan de geblesseerde Jari en Lotte liggen: zij hielden de statistieken bij.

De strijd

Wat een hoog baltempo had Thor! Vanaf de start was het rennen geblazen! In de eerste minuut kregen we al een strafworp tegen (1-0). Oei, zou de verdedigingstactiek wel werken? Na een schot, een strafworp en een schot was het na tien minuten 4-0. En Synergo herstelde zich, want via 4-1 en 5-1 werd het 5-3!

Synergo kreeg kansen en de verdedigende tactiek werkte eigenlijk goed. Enkele slordigheidjes zorgden ervoor dat Thor weer uitliep naar 8-3. Daarna scoorden beide ploegen om en om. 8-4, 9-5, 10-6. En vlak voor rust gaf Thor nog even gas bij en gingen we met een stand van 12-6 de kleedkamer in. Hier konden we nog even wat spreekwoordelijke puntjes op de i zetten. Thor loopt dan wel hard, maar je kunt wel goed zien waar je iets kunt proberen; een slimmigheidje en/of  een bal onderscheppen.

Nipt

En met de tweede helft begint het gedeelte ‘nipt’. Synergo kwam vlammend de kleedkamer uit! De i werd een I! Direct scoorden we twee keer en liep het niet meer zo goed bij Thor. Synergo haalde steeds meer ballen uit de rebound en ons verdedigingsvak had overwicht (vooral Jeffrey en Casper wil ik hierbij even noemen)! Zou het de juiste swing meegeven in de aanval? 12-8 werd 13-9, 14-9 werd 14-10… Twee minuten later was het 14-11! Er zit iets aan te komen! De spelers voelden het ook!

En yes! We kregen een strafworp mee! Voor de zekerheid legde ik toch mijn eigen shirt ook even klaar. Want misschien… Ach en wee, de strafworp stuiterde weer uit de korf! Wat jammer! Waarom zit het nou niet eens mee?!

Dapper streed Synergo 6 door! Wissels uit Thor 1 maakten daarna echter het verschil. In de laatste zeven minuten liep Thor uit naar de 19 en stokte onze score op 12. We kregen de doelpunten wel tegen, maar ons spel was zeker niet slecht! Eindstand: 19-12.

Napraat: ja, nipt!

Wat zonde! En, we hebben het met 19-12 beter gedaan dan Synergo 2! En wat heeft Synergo 6 gestreden! Wat mogen jullie trots zijn op jezelf. Ik ben in ieder geval erg trots op jullie!

Het gevoel van ‘nipt’ is bij me blijven hangen. Niet vanwege de statistieken of de uiteindelijke score, maar vanwege het mooie en slimme spel en onze doelpunten. We gaan nog steeds vooruit!

En wat als die strafworp… Wat als we compeet waren, wat als Thor nog wat foutjes had gemaakt en wat als je geen spelers uit het eerste mag laten invallen? We zullen het helaas nooit weten. Hoewel… de thuiswedstrijd?!