Nummer-1 Bas slaat gat in de top-100%

Het gat is geslagen; Bas staat twee punten los van de concurrentie! Met 8 uit 8 is hij onze topper.  

Ook deze keer een verslag van twee weken. In die tijd hebben onze dappere strafworpnemers niet stilgezeten. Integendeel! Vol enthousiasme waagden ze zich aan de edele taak om een strafworp te nemen. Of meerdere!

1. Sinterklaasweekeinde

Bas (1-1) mailde vol enthousiasme: ‘Met trots mag ik mij weer bij je melden over mijn strafworpen. Ik heb er namelijk weer één uit één gescoord. Dat brengt mij hopelijk op de enige eerste plaats, zonder medemens.’ Inderdaad Bas, maar wel een weekje later (zie onder 2. ‘nuchter’)!

Toen Xander (2-2) zijn strafworpen nam, wist hij niets van de score van Bas. En dat kon hij ook niet weten, want S4 en S6 speelden bijna tegelijkertijd. Xander: ‘Ik had er nog twee nodig!’ Een teamgenoot uit S6 vertelde mij als achtergrondinformatie dat Xander voor de wedstrijd nog wat stippen had genomen: 5-0. Maar je merkt, als het erom gaat, dan is Xander er!  

Uit handen geven

In deze mini-categorie wil ik graag beginnen bij Dennis (1-0). Zeker na zijn vraag hoe ik dit zou beschrijven. Komt-ie, Dennis, speciaal voor jou: Hoe Dennis het voor elkaar kreeg zijn stip zó te nemen, wist hij zelf eigenlijk ook niet. Dat bleek al uit zijn reactie direct na het nemen van deze mogelijkheid (tja, ik heb hier toch moeite met het woord stip, hihi). De bal draaide al in zijn handen (Dennis: ‘dat doet-ie altijd!’) en vloog recht omhoog (‘Ja, dat niet’). Dus met effect willen schieten en dan gaat de bal rechtdoor naar een andere pocket of zoiets… Reactie van Dennis na de wedstrijd: ‘De bal bleef plakken aan mijn vingers!’

De tweede stip liet Dennis maar over aan Mats (1-1). En zoals we van hem wel gewend zijn, doet Mats niet moeilijk en gooit die stip er gewoon in. Marcel J. (1-1) scoorde zijn eerste en gaf de tweede aan Benno (1-0). Benno vertelde me de afloop dat ‘hij nu zijn top-score kwijt was’. Tja Benno, welkom bij de rest!

Gewone scores

Er is ook gewoon gescoord. Pieter (1-1) maakte de C1 daarmee erg blij. Arjan (2-2), David van D. (1-1) en Oskar (1-1) deden hun plicht. Arjen (1-0) voldeed in ieder geval aan zijn sportieve plicht: ‘Ik zag dat mijn misser van vorige week nog niet is verwerkt. Meestal gaan missers sneller via de tamtam’. De verwerking was me vorige week niet gelukt. De tamtam werkt echter wel, want volgens mijn informatie zat er nog een onduidelijkheidje aan deze stip. Er schijnt iets te zijn geweest met fysiek contact?!?

2. De kater van Sinterklaas

Terwijl op Marktplaats massaal cadeaus werden aangeboden, kwamen onze Synergo-helden weer bij de stip uit. Oskar (4-3) had ‘weer drie strafworpen gescoord. Helaas één gemist (de tweede, de eerste was al kantje boord. Ik was daarna nogal bang voor die daarna). Ik gooide ze allemaal veel te veel omhoog en niet naar voren, beetje maf.’ En nog even als extraatje; ‘Oh ja, vergeet je die van vorige week (1-1) niet??’ Nee hoor, kijk maar bij ‘gewone scores’! En hiermee heeft Oskar op dit moment het meeste aantal strafworpen gescoord!

Een kater voor Jeffrey (1-1). Hij scoorde zijn strafworp en was er dolblij mee (en het team ook). Maar na afloop was hij eigenlijk ook weer niet zo blij: ‘Helaas, met deze score kan ik geen prijs meer halen in de tob!’ Jammer hoor, misschien kun je nog gaan voor de categorie meest gescoord?

Brahim (1-1) scoorde maar meldde dat het helaas niets uitmaakte: ‘De wedstrijd ging verloren met een punt verschil’. Helaas voor hem, samen met David van de P. en Jesse. Met 3 uit 3 vallen ze net buiten de top… Maar willen jullie de toppers wel scherp houden?

Nuchter

Geen kater voor Gijs (1-1) en Bas (1-1). Vanwege de score, maar vooral omdat Bas hiermee het (voorlopige?) alleenrecht heeft zich topper te noemen in de top-100%! GEFELICITEERD!

Jesse (1-1) viel in bij de A1 en stond nog geen twee tellen in het veld toen hij een strafworp scoorde. Wauw! Sander Ha (2-1) stond al wat langer in het veld; zijn eerste was perfect en feilloos, maar zijn tweede…. De gemiste stip zelf was eigenlijk zo erg nog niet, maar het ging in dit geval om de stand. S6 was net aan een grote inhaalrace begonnen en stond nog maar met 14-11 achter! Aarghhh!

3. Nog langer geleden

De aanvoerster van S10 meldde nog even dat Sophie (1-) drie weken geleden een stip gescoord had. En in die periode hebben twee broers in dezelfde week allebei een strafworp gemist. Die van Jeroen de K. (1-0) levert hem zelfs een tweede plek op in de tob-0%. Gefelicteerd!

Broer Erik de K. (1-0) moest even nadenken: ‘Dat is waar ook… Ergens heel vaag in mijn herinneringen zie ik een bal over de korf gaan… Kan ook een droom zijn geweest hoor! (of misschien een flashforward?)’

Angst?

Hebben de Synergo-spelers tegenwoordig angst om hun strafworp door te geven? Het gebeurt steeds vaker dat strafworpen niet of pas veel later gemeld worden. Sterker nog, er gaan zelfs geruchten dat veel Synergo-spelers geen strafworp (meer) willen nemen, omdat ze anders hun 100%-score zouden verliezen! Nee toch?!

En worden er bij het midweek, S7 en de A1 (Ilan?) geen strafworpen meer genomen… (hihi)?

Weg met de angst!

Aan hen die hun strafworp niet doorgeven en, erger nog, de stip niet durven te nemen vanwege de strafworpencompetitie: schaam je! Wees een vent (m/v), geniet van het moment (mis of raak) en geef de stip door! Ook als hij mis is. Het is en blijft jouw moment of glory!

strafworpen-top100Strafworp genomen of gezien?!

Bedankt weer voor alle leuke reacties en voor het nemen en doorgeven van de strafworpen! Blijf ze nemen en vooral doorgeven. Van jezelf (leuk!), maar ook van anderen (nog leuker)!

Heb je een strafworp gezien? Of staat je naam en/of strafworp er niet bij?
Meld de strafworpen bij sanderhofman@ziggo.nl!

Ik kan ze vanaf nu in ieder geval weer wekelijks op de site zetten!

Sander.

Toppers  en tobbers

De tob-0%     De top-100%  
1. Bram (S4) 3-0   1. Bas (S4) 8-8
2. Sander S. (S6) 2-0   2. Marcel D. (S9) 6-6
2. Margonda (S9) 2-0   2. Xander (S6) 6-6
2. Jeroen (B1) 2-0   3. Ruben M. (A1) 4-4
2. Stefan K. (B2) 2-0   3. Clemens (S9) 4-4
2. Abdeslam (C1) 2-0   3. Arjen (S5) 4-4
3. Harryt (S2) 1-0   3. Gijs (S4)  4-4
3. Erik K. (S4) 1-0      
3. Lizet (S4) 1-0      
3. Casper de B. (S6) 1-0      
3. Marjolein (S9) 1-0      
3. Juna (S10) 1-0      
3. Tim (S10) 1-0      
3. Timon (AR) 1-0      
3. Yahya (A2) 1-0      
3. Lea (A2) 1-0      
3. Katinke (C2) 1-0      
3. Marnix (C2) 1-0      
3. Joyce (D2) 1-0      
3. Iza (D2) 1-0      
3. Rik (E3) 1-0      
         

Meer informatie

Overzicht strafworpencompetitie
Eindklassement seizoen 2010-2011

Zie ook:

– 29/11: Ambitieuze strafworpnemers
– 21/11: Strafworp: Teamgenoten bedankt!
– 14/11: Strafworpen, strafworpen en strafworpen
– 01/11: Bram nieuwe strafworpen-tobber
– 20/10: Slechts tien strafworpen
– 11/10: Strafworpen-update
– 10/10: Zware ballen bij de strafworpen
– 03/10: Het is niet eenzaam aan de tob
– 26/09: Hevige (strafworpen)competitie
– 19/09: Adieu ex-topper en welkom nieuwe tobbers
– 13/09: Mooie en ‘PIEEEP’-strafworpen
– 05/09: Tobbende toppers en andere strafworpen
– 29/08: De eerste strafworpen van het nieuwe seizoen