Zware ballen bij de strafworpen

Dit weekeinde hebben we 23 keer onze adem ingehouden voor de strafworpnemers m/v! Drieëntwintig keer heeft iemand van Synergo dus zijn of haar moment van grote eer en glorie gehad.

Dit seizoen blijkt de tob erg aan te trekken. De strafworp van Abdeslam (1-0) werd afgekeurd, omdat hij over het streepje stond. Ondanks mijn waarschuwing van vorige week (foto-1)! Gelukkig had Appie nóg een punt om in de tob te komen. Stel: Abdeslam stond wél áchter het streepje bij zijn stip, wat was dan het resultaat? Antwoord: dan was zijn stip een airball geweest!

Onduidelijk 

Ik weet het niet meer! Teamgenoten van Bram (1-0) vertellen me dat Bram alweer een stip gemist heeft. En dat hij nu op drie missers zou staan. We hebben hier dus de waarschijnlijke enige nummer-1 in de tob-0%! En Bram rent elke keer weg als ik ernaar vraag. Bram is dus niet bereikbaar voor commentaar (maar ik krijg hem wel te pakken hoor…). Wordt vervolgd!

Eerlijk mis

Casper de B. (1-0) en Oskar (1-0) zijn niet bang om te vertellen dat ze gemist hebben. De bal van Casper was te kort. Zijn reactie vond ik eerlijk en moedig: ‘Ik dacht vooraf dat ik hem zou scoren. Op de training gingen ze er wel in. En achteraf dacht ik PIEEEP!’. Gek vind ik dat vakgenote Suzanne had aangegeven dat strafworpen haar specialiteit zijn! Waar was je toen het nodig was?!

Ook Oskar neemt zijn verantwoordelijkheid, hoewel teamgenoten beweren dat hij zijn strafworp van heeel ver nam. Voor Marian (1-0) en Kiran (1-0) was er gewoon pech, volgens hun scheidsrechter.

Topper van de week

Onze topper van de week is Maurice (3-3)! Drie uit drie. Vlak voor de wedstrijd was hij niet zo blij met zijn strafworpen. Maar daar heb ik niets van teruggezien; in de wedstrijd was Maurice he-le-maal los! De ene na de andere stip vloog erin.

Hij zit!

Jos (2-2) en Chris (2-2) waren zuiver en zeker in hun stippen. De eerste van Marcel J. (2-2) ‘glibberde erin, maar de tweede was overtuigend’, aldus Marcels moeder. Benno (1-1) mocht ook een stip nemen en sprak na afloop de mooie woorden: ‘Marcel moet vrezen voor zijn positie als strafworpnemer’. Kijk, en zo houden we elkaar scherp! Ga zo door!

Sander Ho. (1-1) heeft de achtervolging verder ingezet op koploper Marcel D. Hoewel er vlak voor het moment suprême nog wat twijfels ontstonden: ‘Nee, niet aan de strafworpencompetitie denken, denk aan je techniek: springen, uitstrekken en de bal zo laat mogelijk loslaten.’ Het werkte. Misschien een goede tip voor Synergo 6?

Na zijn vorige misser verzilverde Ronald (1-1) zijn stip. David K. (1-1) schreeuwde vol blijdschap dat hij zijn stip gescoord had. ‘Hij was gewoon, tja, perfect!’ De stip van Peter (1-1) ging volgens teamgenoten ‘heel hoog en waaide erin.’

Zware ballen

Rare jongens die Gijs (1-1) en Robin (1-1). Ze hadden het over zware ballen tijdens hun strafworp. Ik wilde er maar niet op doorvragen… Helaas! Robin: ‘Mijn stip zat perfect, niet feilloos, maar wel perfect. Mijn bal was een paar kilo zwaarder. Anders was mijn stip over gegaan, denk ik.’

Het zat blijbaar toch niet lekker, want een dag later, onder de douche, begon Gijs weer over zijn zware ballen. Gijs: Die van mij zat er gewoon in. Met dezelfde bal. En, het is de schuld van Robin dat het ineens droog weer was’. Ook een bekentenis van Mats (1-1): ‘Mijn eerste stip ooit!’. Directe reactie Gijs: ‘En je zei dat je ze altijd neemt!’ Terug naar Mats: ‘Uhmmm’. 

strafworpen-top100Strafworp genomen of gezien?!

Bedankt weer voor alle leuke reacties en voor het nemen en doorgeven van de strafworpen! Blijf ze nemen en vooral doorgeven. Van jezelf (leuk!), maar ook van anderen (nog leuker)!

Heb je een strafworp gezien? Of staat je naam en/of strafworp er niet bij?
Meld de strafworpen bij sanderhofman@ziggo.nl!

Sander.

 

Toppers  en tobbers

De tob-0%                          De top-100%                    
1. Bram (S4) 2-0   1. Marcel D. (S9)  5-5 
1. Sander Ha. (S6) 2-0   2. Ruben M. (A1) 4-4
1. Sander S. (S6) 2-0   3. Bas (S4) 3-3
1. Margonda (S9) 2-0   3. Sander Ho. (S3) 3-3
1. Stefan K. (B2) 2-0      
1. Abdeslam (C1) 2-0      
2. Harryt (S2) 1-0      
2. Erik K. (S4) 1-0      
2. Casper de B. (S6) 1-0      
2. Jeffrey (S6) 1-0      
2. Marjolein (S9)  1-0      
2. Tim (S10) 1-0      
2. Mirjam Ka. (A1) 1-0      
2. Yahya (A2) 1-0      
2. Lea (A2) 1-0      
2. Jeroen (B1) 1-0      
2. Kiran (C1) 1-0      
2. Katinke (C2) 1-0      
2. Marnix (C2) 1-0      
2. Joyce (D2) 1-0      
2. Iza (D2)  1-0       
2. Rik (E3) 1-0       
         

 

Meer informatie

Overzicht strafworpencompetitie
Eindklassement seizoen 2010-2011

Zie ook:

– 03/10: Het is niet eenzaam aan de tob
– 26/09: Hevige (strafworpen)competitie
– 19/09: Adieu ex-topper en welkom nieuwe tobbers
– 13/09: Mooie en ‘PIEEEP’-strafworpen
– 05/09: Tobbende toppers en andere strafworpen
– 29/08: De eerste strafworpen van het nieuwe seizoen