Bijscholing trainers vrijdag 23 september

Vrijdag 23 september 2011 (21.00 uur) is er in de Synergo-kantine een bijscholing ‘De effectiviteit van communicatie in sportcoaching’.

Deze bijscholing begint om 21.00 uur en is vrij toegankelijk voor leden en niet-leden van de NKTV (Nederlandse Korfbal Trainers Vereniging).

De TC nodigt de Synergo-trainers van harte uit om aanwezig te zijn bij deze bijscholing.

Namens de TC,
Sander.

 

Inhoud bijscholing

Je bent trainer/coach en begeleidt je sportteam naar een hoger niveau. Althans… dat is je doel. De ene speler begrijpt precies wat je bedoelt, terwijl het met een andere speler net lijkt of je op een andere golflengte zit. Het is belangrijk om ook met deze speler op dezelfde frequentie af te stemmen om het beoogde doel te bereiken.

Mede samen met succes-coach Ron Zwerver (oud volleybal Olympisch kampioen) heeft Patrick Blauw van Q4 Profiles bewezen dat het mogelijk is om de communicatie binnen en met een team effectiever te maken.

Patrick werkt met het Q4 Profiles Sportprofiel dat gebaseerd is op het DISC model, ontwikkeld door Dr. William Marston en beschrijft welke combinatie van vier typen/stijlen het gedrag bepalen. Iedereen laat alle vier de gedrag typen/stijlen zien, echter één type/stijl is het sterkst aanwezig (primair), aangevuld met een tweede type/stijl (secundair) bepaalt deze combinatie in grote mate ons gedrag.

Vier fundamentele typen/stijlen (DISC)
•    Dominant
     Extravert, taakgericht, gedreven
•    Interactief
     Extravert, mensgericht, prater
•    Stabiel
     Introvert, mensgericht, teamplayer
•    Consciëntieus
     Introvert, taakgericht, analytisch

De resultaten: beter teamwork, meer veerkracht, meer plezier in het spel en – belangrijk – een beter resultaat.

Een interessant programma dat trainer/coaches die bij willen blijven in hun ‘vak’ niet mogen missen. Deze bijscholing is gratis.

patrick_fotoDe docent 

Patrick Blauw begon zijn korfbalcarrière als speler bij kv KIOS in Nieuw Vennep, waar hij via diverse district selectieteams door kon breken tot Oranje <21 jaar. Met KIOS speelde hij een aantal seizoenen op overgangsklasse niveau. De afgelopen twee jaar was Patrick trainer/coach bij deze club. Dit seizoen heeft hij de rol van assistent-coach bij KZ/Hiltex, waar hij vooral de mentale kant voor zijn rekening zal nemen voor de selectie. Al eerder werkte Patrick voor KZ, onder begeleiding van toenmalig coach Wim Bakker, en voor verschillende korfbal (League) verenigingen.

 

Zie ook:

Website NKTV