Adieu ex-topper en welkom nieuwe tobbers

Het grote nieuws dit weekeinde was dat topper Marcel J. gemist heeft. Ruben pakt de kop over, samen met nieuwkomer Marcel D. Meerdere missers voor Stefan K. en Jan van de K., waardoor zij samen aan kop gaan in de tob-0%.

Met pijn in het hart moet Marcel J. (2-1) zijn eerste plek in de top-100% afstaan. Hij miste een van zijn stippen en is topper af. De concurrentie rook meteen kansen, want Marcel D. (2-2) gooide zich met zijn twee strafworpen direct naar de nummer-1 positie. Marcels reactie was vol trots en blijdschap, doch kritisch op de wedstrijd: ‘Die stippen gingen er wél in’. Voorlopig zijn Marcel D. en Ruben samen de nummer-1. Gefeliciteerd!

Tobbers

Stefan K. (2-0) en Jan van de K. (2-0) zijn de nieuwe bezitters van de eerste plek in de tob-0%! Gefeliciteerd en welkom. Stefans stippen kenmerkten zich door het woord ‘airbal’. Het lijkt erop dat Stefan thuis niets verteld heeft, want broer David wist van niets (en lag meteen een kwartier in een deuk). Jans reactie op zijn twee strafworpen: ‘Twee gemist, dat is niet best. De afgelopen drie jaar heb ik niet eens gemist! Houd het maar stil…’. En helaas Jan, deze strafworpencompetitie is juist om het NIET stil te houden! Dus, welkom in de tob!

De achtervolgers

Arjan (1-1), Ewoud (1-1) en Ferry (1-1) gooiden hun stip er gewoon in. Niets mis mee. Wel mis waren de strafworpen van Yahya (1-0) en Lea (1-0). Lea’s bal kwam boven op de rand van de korf en ging mis. Yahya raakte de korf niet eens. Nee, niet feilloos; het was een airbal. Lea en Yahya, welkom op de tweede plek in de tob-0%!

David van D. (1-1) gooit het na zijn ‘eerste misser sinds jaren’ nu over een andere boeg: ‘Is er ook een prijs voor de beste reeks? Ik ben niet van plan nog te missen’. Sander Ha. claimt deze niet-bestaande prijs ook sinds hij vorig jaar zijn koppositie verloor… Nee, David (en Sander Ha.); deze prijs bestaat niet! 

Oefenen?

Uniek moment: Toen ik Oskar (3-2) om een reactie vroeg, was dit zijn verbazingwekkende antwoord: ‘Eigenlijk heb ik geen reactie’! Gelukkig volgde hierop meteen de verwachte stortvloed aan woorden: ‘Ik was moe toen ik de tweede stip moest nemen. Ik moest veel lopen in de wedstrijd en moest even op adem komen. Ik keek Harryt aan [de nummer-2 in de tob, SH.] en hij reageerde mooi niet. Toen moest ik hem wel nemen.’ Deze tweede bal stuiterde op de achterkant en toen op de voorkant van de korf en belandde vervolgens zonder door de mand gegaan te zijn in de handen van Oskar.

Ronald (2-1) gaf een verklaring voor zijn strafworpen: ‘Weet je hoe lang geleden ik ze genomen heb?’. Mijn vraag is dan wat dat er mee te maken heeft. En toen kwam het hoge woord eruit: ‘Die eerste was oefenen’.

strafworpen-top100Strafworp genomen of gezien?!

Iedereen weer bedankt voor het nemen en doorgeven van de strafworpen! Blijf ze doorgeven. Van jezelf (leuk!), maar ook van anderen (nog leuker)!

Heb je een strafworp gezien? Of staat je naam en/of strafworp er niet bij?
Meld de strafworpen bij sanderhofman@ziggo.nl!

Sander.

 

Toppers  en tobbers

De tob-0%                          De top-100%                    
1. Jan van de K. (MW) 2-0   1. Ruben M. (A1) 3-3
1. Stefan K. (B2) 2-0   1. Marcel D. (S9) 3-3
2. Harryt (S2) 1-0   2. Bas (S4) 2-2
2. Sander Ha. (S6) 1-0   2. Brahim (S5) 2-2
2. Sander S. (S6) 1-0   2. Maurice (S3) 2-2
2. Marjolein (S9)  1-0   3. Thomas (B2) 1-1
2. Mirjam Ka. (A1) 1-0   3. Jesse (B1) 1-1
2. Yahya (A2) 1-0   3. Ilan (A1) 1-1
2. Lea (A2) 1-0   3. Sophie (S10) 1-1
2. Joyce (D2) 1-0   3. Clemens (S9) 1-1
      3. Nynke (S8) 1-1
      3. Danny (S8) 1-1
      3. Ewoud (S7) 1-1
      3. David van de P. (S2) 1-1
         

 

Meer informatie

Overzicht strafworpencompetitie
Eindklassement seizoen 2010-2011

Zie ook:

– 13/09: Mooie en ‘PIEEEP’-strafworpen
– 05/09: Tobbende toppers en andere strafworpen
– 29/08: De eerste strafworpen van het nieuwe seizoen
Luc winnaar strafworpen-tob-0%
Strafworpen top-100% voor Ferry
– ‘Meest gescoorde strafworpen’ voor Marcel
‘Meeste gemiste strafworpen’ voor Bas