Appeltje van Oranje voor Synergo

Slecht en goed nieuws voor het project Tijd voor Korfbal van Synergo. De samenwerking tussen Synergo en een moskee uit Overvecht is niet door naar de volgende ronde, maar Synergo kreeg wel een cheque uitgereikt voor het project!

afb045Dinsdag 27 oktober gaf Mamoun Loukili een inspirerende presentatie over de samenwerking van Synergo met de Omar el Farouqmoskee uit Overvecht. Dit is voor het project ‘een appeltje van oranje’. In dit project zijn ondertussen al 63 kinderen na hun Arabische/Koranles op zaterdagmorgen een training komen volgen bij ons op het veld.

Er waren nog 7 andere presentaties van allemaal leuke, goede, maatschappelijk bewogen projecten. Over G-sporters in Deventer, een skateboardhuis voor kinderen met en zonder een beperking, 2×2 voetbaltoernooitjes in woonwijken, voetbal voor dak- en thuislozen, sport in de wijk tegen criminaliteit, studenten zetten projecten op in aandachtswijken en kinderen weerbaarder maken.

Slecht én goed nieuws

Het voor Synergo slechte nieuws: Stichting Move (www.stichtingmove.com) van roeivereniging Orca uit Utrecht en Real-X (http://www.real-x.org/) uit Apeldoorn mogen door naar de volgende ronde. Het goede nieuws: Synergo (en de andere 7 projecten) kreeg een cheque van 2.500 euro uitgereikt! Te besteden aan het project.

Een fantastische beloning voor een mooie samenwerking, waar veel tijd in zit, en waar nog meer energie uitkomt. Speciale dank voor Abdel en Mamoun, en natuurlijk voor Paula, Femke, Renske en anderen van Tijd voor korfbal, gefeliciteerd!

Anne