Brandalarm bij de C1

Halloween-ochtend, 9.30 uur. Flarden mist trekken langzaam weg aan de horizon. Het Synergo-veld ligt er verlaten bij. Opeens kraakt er iets. Een schaduw doemt op en komt dichterbij. Steeds dichterbij. Plots is te zien wie of het geluid maakt. Het is de C1! Hun fietsen kraken en doen de ochtennevel uiteen spatten.

Geen auto’s deze keer, maar het hele team op de fiets. Coaches Casper en Sander hebben gekozen voor de ‘harde’ benadering; te beginnen met eerst lang fietsen. Het hardlopen en zwemmen volgen misschien. In Maartensdijk blijkt er geen trainingskamp op het programma te staan, maar een korfbalwedstrijd tegen DOS C1.  

Sarah, Lindsy, Loes, Zarah, Charlotte, Ayo, Jurriën, Jan, Jesse, David en Jeroen gaan het eerste ‘contact’ maken met de zaal (‘connecting’, in het Engels). Avé populus*, roept de coach tegen de spelers in de voorbespreking, niet voldoende kennis van het Latijn hebbende voor de vertaling van ’team’ of ‘spelers’ en ‘plebs’ niet helemaal passend vindend. De link met de laatste donderdagtraining was gelegd; een Engelse en Franse les to throw the ball into the yellow mandje and running to the orange thing and back. Naturellement avec toucher le ballon au korf.

The game

De eerste kennismaking met de zaal. Met DOS als zware tegenstander, dus bonne chance! En inderdaad, DOS is een zware tegenstander. En ook wat groot. Na de 1-0 trekt Jeroen de stand gelijk met een strafworp! Maar helaas voor hem telt de strafworpencompetitie alleen voor competitiewedstrijden…

Na tien minuten staat het team al weer buiten. Een vreemd geluid golfde door de sporthal; het brandalarm! Na dit vreemde verschijnsel te hebben getrotseerd, kon de wedstrijd weer verder. De stand was 2-1. Daarna ging het hard. De ruststand van 10-1 gaf de verhoudingen duidelijk weer. De tweede helft vond DOS de korf nog sneller en wist er nog 14 in te leggen.

L’evaluation

Wie of wat heeft het brandalarm in werking gezet? Heeft de aanpak gewerkt om het team eerst te laten fietsen? Hadden Casper en Sander de C1 ook moeten laten hardlopen en zwemmen voor een beter resultaat? We wachten de competitiewedstrijden af… Volgende week nog een oefenwedstrijd tegen HKC. Verzamelen met fiets…

C1, bedankt! Charlotte, Jan en Zarah, bedankt voor het invallen!

Sander.

* Met dank aan Sarah.