Op avontuur in Wijk bij Duurstede

In Wijk bij Duurstede is altijd wat te doen! Zie wikipedia (oeps, alweer…) Zo ook afgelopen zaterdagavond. Terwijl heel korfballend Nederland (met uitzondering van de league-ploegen) op zijn lauweren rust, in afwachting van de zaalcompetitie, werd er in Wijk al driftig in de zaal gebald. En Synergo 5 (met invallers Sjaane en Femke) was erbij.

De rit ernaartoe was al een avontuur op zich. Yvonne was de enige met een navigatiesysteem in de auto. De auto van Tom en Femke beschikte over een routebeschrijving op papier, maar die was zo vreselijk klein geprint dat we ons in geval van verdwalen hooguit door een plaatselijke kabouter hadden kunnen laten helpen. Het was dus zaak om Yvonne te volgen, maar dat was met haar gemiddelde snelheid nog niet eenvoudig. Daarbij leidde de route door allerlei duistere buitenwijken, waar je niet vreemd op zou kijken van een ontmoeting met een verloren Noorman, dus spanning genoeg.

De spanning werd nog eens opgevoerd doordat we niet al te ruim van tevoren uit Utrecht vertrokken waren. Toen we echter, na een barre tocht van de parkeerplaats naar de sporthal, binnen aankwamen, leek het erop dat we nog alle tijd hadden. Er was een wedstrijd bezig (hup Fiducia!) en de ploegen voor de volgende wedstrijd waren startklaar. Verdorie, het leek enorm uit te lopen. Voor niets gehaast.

Wie schetste echter onze verbazing toen bleek dat wij direct na afloop van de wedstrijd van Viking tegen Fiducia aan de bak mochten? Tegen die gelen? Maar Viking is toch blauw? Verwarring alom!

Wat bleek? Viking had een team minder dan gepland, en had een driekamp bedacht. Slim, handig, wij wisten echter van niets (later bleek dat het allemaal netjes doorgegeven was, maar dat ene B.S. verzuimd had een mailtje te sturen). Zonder voorbereiding, zonder warm lopen en eigenlijk ook zonder echte opstelling zijn we toen maar het veld in gewandeld om daar eerst twee keer 20 minuten tegen Woudenberg en daarna twee keer 20 minuten tegen Viking te spelen.

Wat kun je er verder over zeggen? Synergo 5 was slecht (hoezo beweging, schotkracht, tactiek?!), maar de tegenstanders waren nog veel slechter, dus werd er twee keer gewonnen. De verwachte taart en beker bleven echter uit, dus toen zijn we na een paar drankjes maar weer naar huis gegaan. Een avond die vol spanning begon, eindigde tja… als een nachtkaarsje.

En dan gaan we nu drie weken wachten totdat de echte zaalcompetitie begint.

Femke

zicht-op-wijk-bij-duurstede
Zicht op Wijk bij Duurstede vanaf de Lek
(maar toen wij er waren, was het donker…)