Winst voor Synergo C2

Synergo C2 speelde tegen Victum/IGCN C5. Een zeer spannende wedstrijd, aangezien dit de nummers 1 en 2 uit de poule van de C2 zijn.

Net deze week waren er diverse schoolbezoeken waardoor er diverse kinderen hebben afgeschreven. Maar ja, niet alleen in de korfbal heeft de jeugd de toekomst; ook bij het kiezen van een nieuwe school (tenminste deze zoeken ze op een nieuw school).

Onze rots in de branding is dan toch onze wedstrijdsecretaresse Rita, heel hartelijk bedankt voor het vele regelwerk. Sjoukje en Rik moesten met de A1 uit spelen en dus werd ik als reservecoach gevraagd om deze wedstrijd te coachen. Voordat de A1 richting hun uitwedstrijd vertrok, hebben we samen nog even de vakken en de aanwijzingen doorgenomen.

De wedstrijd kon beginnen aangezien het tijd was en onze scheidsrechter Eric Grendel ook aanwezig was (bedankt voor het fluiten, al was de coach van de tegenpartij het niet met je eens).

Vakken

A: Feije, Jelle, Louise en Souhayla
V: Iman (H), Joyce (H), Ymre en Maaike
R: Roos en later ook Myka

Een spannend begin waarin we gelukkig met een mooi schot van Feije op een 1-0 voorsprong kwamen. Ook Victum had vele kansen en gooide er uiteindelijk een in, waarin wel moet worden opgemerkt dat er goed werd verdedigd. Natuurlijk vakken ruilen en de taak voor het andere vak om een goede aanval op te zetten om zo de voorsprong weer te pakken en voor de verdediging om de boel goed dicht te houden.

De klok tikte gestaag door en het scorebord gaf nog steeds een 1-1 stand aan. En er was nog minder dan een minuut te spelen. Maaike kwam op een mooie afstand vrij te staan, maar er was geen vang, gelukkig besloot ze toch te schieten aangezien het bijna tijd was: DOELPUNT, we gingen dus met een 2-1 voorsprong de rust in.

En na de rust…

In de korte rust natuurlijk de aanwijzingen doorgegeven en hopen op meer doelpunten (voor ons dan natuurlijk). Helaas bleef de teller op hetzelfde aantal doelpunten hangen voor ons en Victum lukte het om er wel eentje in te gooien, een stand van 2-2.

Spannend!

Eigenlijk zou 2-2 wel een terechte uitslag zijn, want beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en van hetzelfde niveau. Maar ondanks dat wil je natuurlijk gewoon winnen en het geluk was aan onze kant: we gooiden er nog eentje in!

Het bleef natuurlijk erg spannend, aangezien Victum met een doelpunt weer op dezelfde hoogte zou kunnen komen. MAAR er werd een overtreding gemaakt en we kregen een stip mee! Joyce stond geconcentreerd klaar, fluitsignaal en… mis! De spanning bleef.

Wat gaat de klok dan tergend langzaam! Beide vakken hebben de laatste minuten erg goed gespeeld en bleven geconcentreerd spelen. Eindelijk, eindelijk, was daar het eindsignaal een winst voor de C2 van 3-2. De koppositie blijft dus voor Synergo C2.

Als laatste willen we alle invallers bedanken: Ymre, Maaike, Souhayla en Myka bedankt!!