BLOED, zweet en spanning bij de B1

De wedstrijd had een slechte voorbereiding, Jesse had een enkelblessure, David was ziek geweest de dag ervoor, Lindsy had een knieblessure en Ruben kon niet komen doordat hij bij de A1 moest invallen (waar hij er overigens twee keer gescoord heeft). Ondanks dat een fantastische wedstrijd!

Voor de wedstrijd werd nog even gekeken hoe het met iedereen ging. Was alles al ingetapet? Waren spelers nog ziek? Het gebruikelijke voor de B1.

De wedstrijd begon erg rustig, veel slechte aanvallen aan beide kanten, maar dit werd onderbroken door een overtreding van Fiducia. Er kwam een strafworp. Wie moest deze nemen? David natuurlijk, nummer drie in de strafworpencompetitie, net achter Jesse zijn teamgenoot. En toen David hem nam dacht hij nog snel: als ik deze scoor, sta ik op de tweede plek! Maar dat weerhield hem er niet van om te scoren. De stilte van het begin was doorbroken. Na dit goal gaf je iedereen een high five om de teamspirit er in te houden. Dit was bij Jesse met enige afschuw, omdat hij nu zijn tweede plek was kwijt geraakt.

Toen begon het spel pas echt te beginnen. Jammer genoeg dachten de tegenstanders ook dat ze wel wat moesten doen. Ze scoorden namelijk gelijk een doorloopbal. Maar Jeroen ging ervoor en scoorde nog een korte kans. De bal kwam weer in het verdedigende vak. Er werd nerveus heen en weer gepasst. Dit leverde alleen een vang op. Daarom besloot de heer van David te schieten, en uitzonderlijk genoeg scoorde hij ook nog. Hierdoor kwam de stand weer op 2-2.  Synergo mocht de bal weer uitnemen. En dit kan natuurlijk niet zonder de uitbal die ons geleerd is door strafworpcompetitiekampioen Marcel Joziasse! David gooide de bal naar Sarah, Sarah naar Jesse, Ayo sneed om David heen en nam een doorloopbal. Toen begon Synergo uit te lopen, Jesse schoot nog een schot erin. Synergo ging weer in de verdedigende stellingen, onder de vang ging het niet al te best, want de tegenstander wist een korte kans erin te schieten.

Even pauze

Het was rust, er werd ons gezegd dat het goed ging met een voorsprong van 4-3 en dat het zo door moest gaan. Na de rust kwam Fiducia terug van die kleine achterstand, het werd weer 4-4. Toen gebeurde er iets stoms! Voor Fiducia; ze kregen een strafworp tegen. Wie kan die niet beter nemen en uitlokken dan David, hij nam hem en natuurlijk zat hij. Jammer Jesse, daar gaat je tweede plaats. Toen gebeurde er iets stoms. Fiducia wist er twee achter elkaar in te schieten en de stand stond op 5-6.

Gelukkig was Lindsy op schot en schoot ze er nog één in. Alleen deze wedstrijd ging wel heel gelijk op, Fiducia wist toch weer te scoren, namelijk met een afstandsschot. Alleen wat waren ze toch stom bezig in het verdedigende vak! Fiducia kreeg weer een strafworp tegen, en David dacht dat een hattrick van strafworpen ook wel mooi zou staan in het verslag dus ging hij ervoor! En ja hoor hij scoorde er weer één. Gelukkig had je Jurriën nog die een mooi korte kansje onder de korf erin schoot. En Synergo stond weer een punt voor, 8-7. Alleen toen gebeurde er iets vreselijks Fiducia scoorde er twee snel achter elkaar en de stand stond op 8-9.

Synergo ging rustig door met de aanval, David onder de vang en Jesse, Ayo en Sarah voorin. Jesse schoot en David ving hem rustig af. Alleen wat de heer van Fiducia dacht was niet te begrijpen. Hij probeerde de vang nog te pakken terwijl David hem vast had. En hierdoor sloeg hij met zijn arm tegen Davids kaak aan. Het spel werd stilgelegd, David ging zijn mond spoelen omdat het vergeven was van bloed, en Jesse ging strafworpen nemen. Casper vroeg aan David of hij een tand door zijn lip had. David antwoordde heel snugger: Ik geloof dat hij veranderd is van plaats…

De wedstrijd begon weer, en hoewel David zijn mond had gespoeld zat het al gauw weer onder het bloed. David had tegen Jesse gezegd dat hij de strafworp kon nemen, want als hij hem nam zou hij waarschijnlijk mis gaan. Jesse nam hem en ja hoor hij zat! Fiducia kon weer aanvallen ze scoorde nog een doelpunt in de laatste twee minuten, Synergo werd gestrest en Lindsy schoot terwijl er twee heren mee vingen. Het hele team baalde hierdoor, vooral omdat dit weer nieuwe kansen creëerde voor Fiducia. Maar daar maakten ze niet genoeg gebruik van, want de bal kwam weer bij Synergo. En Lindsy schoot nog eens maar nu met vang. En ja hoor, hij zat! En gelijk nadat lindsy scoorde, floot de scheids af. Eindstand: 10-10

Conclusie

Na de wedstrijd moest David vlug naar de tandarts om naar zijn tand te laten kijken. Uiteindelijk is zijn tand recht gezet en heeft hij een spalk gekregen aan de voorkant van zijn tanden.

Wat deze wedstrijd opleverde: 1punt voor de poule, en een hoop geld voor de tandarts: Spalk gezet 100 euro. Verdoving 13 euro. Consult ?? euro. Röntgenfoto 30 euro. Tweede afspraak ?? euro. Vermoedelijk wortelkanaalbehandeling 375 euro!

David.