Synergo pakt belangrijke punten tegen Victum

Synergo had na een mislukte uitwedstrijd wat recht te zetten tegen Victum en deed dat, zeker in de tweede helft: 23-19. 

Het blijft ongemeen spannend in de poule van ons eerste. Dat zaterdag alle  lager geklasseerde ploegen wonnen van hun hoger geklasseerde tegenstander, zegt wat dat betreft genoeg. Synergo stond voor de wedstrijd tegen Victum op een zesde plek, net boven plek zeven, die het spelen van een playdown als gevolg heeft. 

Een overwinning was dus noodzakelijk. En dat terwijl de uitwedstrijd tegen Victum nog kansloos verloren ging: 32-23. Beide ploegen begonnen matig, maar de scores gingen gelijk op: 5-5 na een kwartier spelen.

Vanaf dat moment ging het bij Synergo beter lopen. Het vertrouwen groeide zienderogen en daarmee ging ook het afrondingspercentage omhoog. Bij rust was het eerste gaatje een feit: 11-9. Na de pauze bleef Synergo dominant. Het verschil groeide tot maximaal vijf punten. Eindstand: 23-19. 

Er volgen nog drie finales, maar Synergo heeft alles in eigen hand. Volgende week speelt Synergo 1 in Delft tegen nummer twee Excelsior. 

Wat gebeurde er nog meer? 

Synergo 2 speelde eerder dit seizoen ook een mislukte wedstrijd tegen Victum en wist zich eveneens te revancheren: 20-15. De A1 en B1 verloren na goede wedstrijden van respectievelijk koploper Odik A1 en Antilopen B1. De C3 speelde een spannende wedstrijd tegen EKVA, maar verloor helaas met een minimaal verschil: 7-8. Ook was er ’s ochtends weer een drukbezochte editie van Kleuter- en Peutergym

Volgende week 

Volgende week speelt de C1 in de Loevenhout om 11.00 uur zijn kampioenswedstrijd tegen Animo C1. Bij winst plaatst de C1 zich, als eerste ploeg uit onze clubgeschiedenis, voor een NK-eindtoernooi op zaterdag 11 april in Wolvega. 

Verder natuurlijk weer een nieuwe editie van Kleuter- en Peutergym en volop thuiswedstrijden

Tot bij Synergo! 

Ps. Woensdag 25 maart hebben we een Bijzondere Algemene Vergadering over het nieuwe shirtplan. Ook praten we dan over de zoektocht naar een nieuwe voorzitter.