Surinaamse internationals krijgen E’s Synergo muisstil

Ze waren best zenuwachtig, onze E-spelers. Want hoe vaak krijg je nou training van 2 echte internationals? Michelle Brouwer (OVVO 1) en Susila de Klein (GroenGeel 1) van het Surinaamse korfbalteam kwamen op vrijdagmiddag een clinic geven. De internationals waren bij Synergo op uitnodiging van E1-trainer Gina.

Zij gingen met de kinderen aan de slag met verschillende basistechnieken. Maar het leukste was natuurlijk het wedstrijdje van alle kinderen tegen de internationals en trainers. Een echt thriller werd het, met een 0-0 eindstand. Goed verdedigd, kids!

Muisstil

Opvallend was dat het deze keer tijdens de training muisstil was. Alles werd heel serieus genomen. Een paar kinderen hadden zelfs notitieblokjes meegenomen. Maar niet om aantekeningen te maken. Er werden handtekeningen van de internationals gescoord. En na afloop was het natuurlijk heel stoer om samen op de foto te gaan.

De kinderen leerden met deze training ook dat korfbal een topsport is. Een sport die in veel meer landen wordt gespeeld dan alleen Nederland. Inmiddels al in 69 landen. Suriname staat momenteel op nummer-10 van beste landen.

Zie ook