Update Buurtsportcoach januari 2020

Hierbij een update over wat ik de afgelopen periode heb gedaan binnen de vereniging, maar ook in de wijk.

Peuter/kleuterkorfbal, schoolkorfbalclinics, onderschoolse lessen, peutergym, een wijksportbijeenkomst.

Peuter/kleuterkorfbal

Aan het begin van het seizoen zijn we gestart met peuterkorfbal om sporten te stimuleren in de wijk Overvecht en omliggende wijken. We begonnen met 6 kinderen en hebben nu een groep van rond de 25 kinderen (zaterdag 1 februari zelfs 27!). Het gaat dus heel erg goed!

We hopen natuurlijk dat de kinderen uiteindelijk gezellig bij onze vereniging komen korfballen.

Schoolkorfbalclinics

Binnenkort gaan Ineke en ik weer beginnen met de clinics op de scholen om alvast te oefenen voor ons schoolkorfbaltoernooi. De kinderen hebben dan in ieder geval een goede voorbereiding gehad om tijdens ons toernooi lekker te kunnen korfballen.

Onderschoolse lessen

De afgelopen periode heb ik onderschoolse les gegeven op OBO de Watertoren, Sint Maarten (Speciaal onderwijs) en de Joannes XXlll in Overvecht. Dit is om kinderen kennis te laten maken voor onze korfbalsport maar ook om kinderen te laten bewegen in het kader van sportstimulering.

Naast de onderschoolse lessen kunnen kinderen zich dan opgeven voor de naschoolse lessen om te kijken of ze uiteindelijk willen korfballen.

Wijksportbijeenkomst

Op 21 januari hebben we met SportUtrecht, partners en verenigingen uit de wijk Overvecht een bijeenkomst gehad over de wijk hoe we nog beter kunnen samenwerken vanuit Sport en cultuur.

Tijdens deze avond hebben we ideeën uitgewisseld en hebben we afspraken gemaakt met elkaar.

Peutergym

In januari zijn een collega en ik gestart met 3 lessen peutergym vanuit spelenderwijs. Dit is eigenlijk hetzelfde programma als we bij de club draaien, maar dan op een school. In dit geval was het op de Marcusschool.

Casper.

Zie ook