Update buurtsportcoach januari 2021

Ondanks de coronatijd en de sneeuwpret werken heel veel buurtsportcoaches door in de wijken in Utrecht. Hierbij een update over de afgelopen weken/ maanden.

Zelf zit ik tegenwoordig in het stedelijk team in plaats van het wijksportteam Overvecht. Nu ben over heel Utrecht actief, ook omdat ik nu voor 4 verenigingen actief ben. Waaronder 3 Utrechtse korfbalverenigingen: Synergo, Fiducia en HKC. Ook in het stedelijk team organiseer je samen activiteiten en heb je veel overleg met elkaar over de clubs, wijk waarin je werkt en de scholen waar je les geeft.

Dan nu de activiteiten die ik momenteel doe in de wijk voor Synergo.

Urban korfbal

Ik ben bezig met het uitproberen van nieuwe regels voor korfbal op scholen en in de wijk. Om korfbal nog meer te promoten en voor de kinderen die de sport niet goed kennen iets spectaculairder en leuker te maken. Dit heb ik samen in overleg met Ineke gedaan en op deze manier proberen we korfbal nog meer op de kaart te zetten.

Een nieuwe regel tijdens de lessen is dat je maar 3 seconden de bal mag vasthouden en dan moet overspelen, je kan dus niet meer te lang wachten want dan is de bal voor de tegenpartij.

Als je zelf leuke ideeën hebt om korfbal nog leuker te maken dan kan je mij altijd een berichtje sturen via casper.debruijn@sportutrecht.nl

Fitgaaf

Dit is een programma vanuit de fysio waarbij ik aansluit vanuit SportUtrecht. De kinderen komen bij ons sporten om fitter te worden en ze kunnen verschillende sporten uitproberen, waaronder korfbal. Uiteindelijk als ze met het programma klaar zijn, is het de bedoeling dat ze op een vereniging gaan sporten en lid worden. Vanuit Fitgaaf traint nu 1 jongen bij Synergo mee om te kijken of hij wil gaan korfballen. Joyce en Gijs, heel fijn dat dit kan bij jullie!

Momenteel sporten wij buiten omdat het binnen niet mogelijk is. Dit doen we bij de Sportcontrainer vlakbij speeltuin de Gagel.

Speeltuin Watertoren

Eén keer in de week ben ik in speeltuin de Watertoren om te sporten met de kinderen. Dit kan korfbal zijn, maar ook andere sporten die de kinderen leuk vinden doen we op het speelveldje. In de vakantie is het vaak wat drukker dan doordeweeks.

Een aantal kinderen die bij synergo spelen komen ook wel eens langs in de speeltuin om te korfballen. Sinds kort heb ik een korfbalpaal kunnen lenen van de school Sint Maarten, dus dat maakt het een stuk leuker!

Hopelijk zien we elkaar snel weer op het Synergo-veld!

Casper de Bruijn
Buurtsportcoach korfbal

Zie ook