Synergo verslaat BEP na thriller

Het was aan- of afhaken voor Synergo 1 tegen koploper BEP uit Purmerend. Het werd het eerste, na een razend spannende wedstrijd: 27-23. 

Na de enigszins verrassende, maar flinke nederlaag tegen RWA vorige week, zou het verschil met BEP bij verlies oplopen naar vier punten. Maar winnen was op voorhand geen gemakkelijke opgave: de ploeg uit Purmerend, op het veld overgangsklasser, behoort tot de favorieten voor het kampioenschap. 

In een goed gevulde hal ging het in de openingsfase gelijk op. BEP had een razend gevaarlijke schutter meegenomen, maar Synergo was ook over meerdere schuiven gevaarlijk en daarom ging het gelijk op. 

Na de pauze pakte BEP aanvankelijk het initiatief en nam het een 13-15 voorsprong. Een doelpuntloze fase volgde, maar de wedstrijd kantelde langzaam in Synergo’s voordeel. De ploeg van Timon had de schutters van BEP aan banden gelegd en kreeg in haar eigen aanvallen voldoende kansen. Direct bij zijn invalbeurt maakte Pierce de aansluitingstreffer en daarna was het ‘er op en er over’. BEP bleef wel meescoren, maar kon in de slotfase nauwelijks meer aanspraak maken op de overwinning. De goed leidende scheidsrechter floot af bij 27-23. 

Andere wedstrijden 

Synergo 2 won overtuigend van Sparta Nijkerk en blijft bovenin meedoen. De A1 won met 15-11 van hetzelfde Sparta. De C2 speelde tegen VIKO snel spel met veel kansen tot gevolg: 14-3. 

Volgende week 

Vrijdag is de kerstavond: het kerstdiner voor de jeugd gevolgd door een Foute Kersttruien pubquiz. Ruim honderd mensen gingen je voor. Het wordt gezellig, geef je nog snel op! 

Zaterdag is het alweer tijd voor de laatste speelronde uit 2019. Synergo 1 en 2 gaan voor opnieuw twee belangrijke wedstrijden op bezoek bij Victum (sporthal Weteringhoek): 

18.15 Victum 2 – Synergo 2 
19.30 Victum 1 – Synergo 1  

Ook in onze eigen Loevenhout natuurlijk een vol programma met tien wedstrijden. Check de programma-pagina voor het overzicht.