Synergo sluit af met vierpunter in Bilthoven

Synergo 1 en 2 sloten zaterdag de eerste helft van de veldcompetitie af met de eerste return tegen Nova in Bilthoven.

Op 7 september opende Synergo de competitie tegen Nova. Het leverde twee ruime overwinningen op (18-9 en 23-10). Zaterdag was het alweer speelronde acht en dus tijd voor de returns.

Alle goede bedoelingen ten spijt, Synergo 2 opende niet scherp tegen de hekkensluiter. Ondanks een veldoverwicht kwam het zelfs met 3-0 achter. Pas doelpoging 27 leverde het eerste doelpunt van de middag op. Het tweede bleef in de eerste helft knokken tegen zichzelf en moest met 9-8 de kleedkamer op zoeken.

In de tweede helft zette Synergo orde op zaken. Met maar twee tegendoelpunten, zat met name de verdediging potdicht. Eindstand: 11-18. Synergo 2 sluit af met 12 punten en een verdienstelijke derde plaats.

Synergo 1 had de punten hard nodig om in de kampioensrace te blijven. Dat lukte eenvoudig. Na een redelijke eerste helft (7-11), was de tweede helft bij fases goed. Het eerste had zichzelf als doel gesteld om 24 doelpunten te halen en dat lukte uiteindelijk ook: 12-24.  Met 12 punten staat Synergo 1 samen met Rust Roest op de tweede plaats. Swift uit Amsterdam is lijstaanvoerder met 14 punten. Na de zaal volgt nog een spannende titelstrijd.

Andere wedstrijden

Synergo 3 nam in Woudenberg revanche voor de eerdere nederlaag. Door de 11-8 overwinning bezet ons derde nu de derde plaats. Synergo 4 verloor de toppers tegen Movado 2 en moet voorlopig genoegen nemen met plek twee. De A2 speelde een goede wedstrijd tegen Activitas, met snel spel en veel kansen en won uiteindelijk met 13-6.

Eerste helft veld

In totaal hebben we 185 wedstrijden gespeeld, waarvan we er 88 gewonnen en 85 verloren hebben. S8, MW2, de C1 en de D2 kroonden zich tot kampioen.