Update combinatiefunctionaris juni 2018

Combinatiefunctionaris toernooi

Hierbij de laatste update voor de zomervakantie. Ik blik hierin kort terug op het afgelopen jaar/seizoen en vertel nog over een paar geweldige activiteiten die voorbij zijn gekomen.

Schooljaar 2017-2018

In een jaar tijd ben ik langs 14 verschillende scholen geweest. Alleen maar positieve ervaringen en enthousiaste kinderen gezien die kennis hebben gemaakt met de korfbalsport. Zowel onder school als naschools heb ik veel clinics gegeven en was de animo groot. Ook onder de ouders. Ik merk dat de kinderen het steeds leuker vinden om te korfballen en dat de technieken, samenspelen en alles wat er bij hoort ook vooruit gaan.

Wat zou het fijn zijn als wij dit in de toekomst kunnen voortzetten en kunnen proberen om nog meer kinderen te bereiken. Daarnaast heb ik verschillende sportdagen georganiseerd in de wijk, ben ik langs de speeltuinen geweest en waren er grote evenementen zoals de koningsspelen, kangoeroedag en het vreedzame korfbaltoernooi. Stuk voor stuk geslaagde evenementen waarin kennismaking, samenwerken en plezier centraal staat.

Combinatiefunctionaris korfballes zaalKangoeroedag

Op woensdag 30 mei hebben zo’n 150 kleuters van de Dr. Bosschool tijdens de kangoeroedag via een spellencircuit kennisgemaakt met korfbal. Normaal gesproken mag deze leuke dag niet ontbreken op ons eigen veld, maar door de bouwwerkzaamheden ben ik eenmalig uitgeweken naar de school zelf. De kinderen vonden het geweldig en bij deze leeftijd zie je al dat er genoeg kinderen zijn die een aardig balgevoel hebben. Een geslaagde dag die hopelijk nog vele malen terug gaat komen.

Vreedzaam korfbaltoernooi

Helaas kon dit jaar het schoolkorfbaltoernooi niet doorgaan. Als alternatief heb ik in samenwerking met 3 scholen een vreedzaam korfbaltoernooi voor de kinderen van groep 3 (OBO Spoorzicht, OBO Watertoren en OBS Tuindorp) georganiseerd.

Veel scholen passen de methode ‘vreedzaam’ toe, waarin sociale competenties en burgerschap centraal staan. In totaal hebben zo’n 100 kinderen meegedaan aan dit leuke toernooi. Er waren 16 gemixte teams die bovenal plezier hebben gemaakt en tegen elkaar hebben gestreden voor de beker. Het was geweldig om te zien hoe de kinderen hebben samengewerkt zonder elkaar niet of nauwelijks te kennen.  Wat mij betreft komt hier zeker een vervolg op.

Themadagen OBS Oog in Al

De afgelopen weken ben ik langs OBS Oog in Al geweest om met de kinderen lekker te korfballen. Het niveau was ontzettend goed en de sfeer was super. In 3 lessen hebben de kinderen allerlei oefeningen gedaan om kennis te maken en om zich te verbeteren in het korfballen. Als afsluiting was er een toernooi waarin iedereen er fanatiek maar wel sportief speelde. Het was een leuke ervaring om eens langs een school te gaan aan de andere kant van Utrecht.  De kinderen hadden ook wel oren naar ons schoolkorfbaltoernooi, dus wie weet volgend jaar…

Tot slot

Ik wil nog vermelden dat Synergo weer een nieuwe aanvraag heeft ingediend bij de gemeente. De gesprekken zijn gevoerd en de beoordelingscommissie heeft bij elkaar gezeten. Vandaag wordt bekend gemaakt of en hoeveel fte (uren) beschikbaar komen voor alle verenigingen en of dit fantastische werk dat ik kan en mag doen wordt doorgezet.

Voor nu wens ik iedereen alvast een fijne zomer toe en hopelijk tot de volgende update!

Met sportieve groet,
Stefan van Doorn

 

Zie ook