Recreanten begonnen met worsteling

REKO-opstellingen 20180317-klein

Ondanks stevige kou en de gure wind (gevoelstemp -10) hadden we er weer zin an. Maar ja, ik moet er eerlijkheidshalve bij zeggen dat het toernooi niet buiten maar binnen was.

We zouden 4 wedstrijden van 25 minuten spelen met 6 Reko dames en 5 Reko heren. Het uitgangspunt is dat alle Reko’s evenveel spelen, maar met deze aantallen is dat een behoorlijke opgave. Ik had me dit keer slecht voorbereid (er zijn verzachtende omstandigheden daarvoor te bedenken, maar ik hou er niet van anderen op papier de schuld te geven).

Voorbereiding

Normaal gesproken maak ik een week van tevoren  een Excel-spreadsheet (14 punts!) waarin ik alle Reko’s opneem die meespelen . Per  halve wedstrijd geef ik aan wie met wie waar speelt (A+V). Dit alles in het teken dat iedereen precies evenveel speelt en dat kan Excel veel beter en sneller berekenen dan ik met pen en papier kan. Goed, zoals gezegd, dan maar met pen en papier (eerst even pen van iemand lenen).

Synergo – Vriendenschaar (1-3)

We begonnen tegen Vriendenschaar. Altijd moeilijk, maar die moesten we kunnen winnen. Dit was ook wel gebeurd als we niet zoveel pech hadden. Bij Vriendenschaar ging alles door de korf bij ons op de korf, dus verloren we met 3-1 Niet getreurd. We zouden nog 3 herkansingen krijgen.

Fiducia – Synergo (3-4)

De volgende wedstrijd was tegen Fiducia. Gera had persoonlijke motieven om die te winnen! De wedstrijd begon moeilijk. We kwamen met 3-0 achter.  Maar de Reko’s zitten nooit bij de pakken neer en we schakelden over naar een hogere versnelling. Dankzij enkele schitterende lange afstand schoten van Joke en Gera werd het 3-2 achter. Met nog een minuut of 5 te gaan werd het wel erg moeilijk. Met in ons achterhoofd de Cruijffiaanse wijsheid ‘Je hebt pas verloren als de wedstrijd afgelopen is’, besloten Ineke en Eveline de wedstrijd af te maken en er nog 2 in te gooien. Yes: 4-3 gewonnen. Minpuntje was dat Christel door haar enkel ging en de wedstrijd helaas moet opgeven.

Koveni – Synergo (3-4)

De derde wedstrijd moesten we tegen Koveni. Daar hebben we vaker tegen gespeeld. Soms gewonnen, soms verloren, dus de wedstrijd kon alle kanten uitgaan. We waren aan elkaar gewaagd en het ging gelijk op. Huub probeerde driftig  door veel te schieten er ook een in te gooien. Helaas waren de schoten vaak aan de korte kant. Maar Huub zette door. En ja, daar kwam een geweldige kans. Dank zij een schitterende beweging zette Huub zijn tegenstander of het verkeerde been en was er langs. Via een doorloopbal wilde Huub de bal in de korf gooien, maar bedacht zich op het laatste moment: via een korte kans zou hij meer kans maken en de bal in de korf werpen. En zo geschiedde. Goal! We sprongen allen een gat in de lucht want we stonden op voorsprong. Helaas AFGEKEURD wegens lopen met de bal. Balen, balen, balen! Maar ook deze tegenslag wisten de recreanten te overwinnen en de wedstrijd eindigde met een 4-3 overwinning. Mede dankzij schitterende goals van Sander, Gerard, Rudolf en de winnende door Aukje.

Synergo - Fortissimo (3-2)

Met nog 1 wedstrijd te gaan stonden we er niet slecht voor. Er was echter 1 probleem: we moesten tegen Fortissimo. Dat is zoiets als Feyenoord tegen Real Madrid. Iedereen weet dat dat kansloos is. Joke is echter een rasoptimist en zag wel mogelijkheden. De rest (zeker Erik) keek wat meewarig en riep tegen Joke ‘keep on dreaming’.

Ondanks het late tijdstip en de stramme ledematen na 3 wedstijden (door de lange tussenpozen)  begonnen we met veel energie aan de wedstrijd. Na ongeveer 10 seconden werd Erik gewisseld, want hij kreeg last van zijn voet. Gerard kwam in zijn plaats. Achteraf was dat maar goed ook, want de tegenstander beschikte over een soort ‘Ronaldo’. Maar Gerard hield hem goed in bedwang. Zoals gezegd een onmogelijke wedstrijd totdat: prachtig lange afstandsschot van Aukje. Yes: 1-0 voor. Zou Joke dan toch nog gelijk krijgen?! Welnee: onmogelijk. De wedstrijd ging verder. Huub zinde op revanche na zijn afgekeurde goal in de vorige wedstrijd. GOAL. Huub flikte het met een prachtig afstandsschot. Ook de scheidsrechter vond het goed. 2-0 voor. Stiekem gingen we erin geloven, maar we moeten nog 15 minuten volhouden.

Toen deed zich een geweldige kans voor. Door overtreding kregen we een strafworp mee en de (on)gelukkige was Aukje, want niemand wilde de strafworp nemen.  Dit was een geweldige mogelijkheid om op 3-0 voorsprong te komen. Poging 1. Helaas mis. Maar wat een geluk. Aukje mocht hem overnemen want de tegenstander liep te vroeg in. Poging 2. Helaas mis. Maar we hadden nog meer geluk. Aukje mocht de strafworp wederom overnemen, want ze had al gegooid voordat de scheids gefloten had. Dus 3 maal is scheepsrecht en iedereen geloofde erin dat Aukje de derde er wel in zou gooien. Helaas was de druk toch te groot en ook deze ging er niet in (we hebben besloten dat Aukje voortaan de strafworpen neemt totdat er 1 in gaat).

Maar goed er was nog niks aan de hand. Immers we stonden nog steeds voor. Het werd nog mooier. Dankzij onze invaller Sander: 3-0 voor. Nu begonnen we er allemaal in te geloven. Dit kon toch niet meer misgaan toch?! Maar toen dacht ik weer aan de Cruijffiaanse wijsheid (maar nu andersom) ‘Je hebt pas gewonnen als de wedstrijd afgelopen is’. Toen werd het 3-1 (door ‘Ronaldo’). Het zou toch niet…?!

De wedstrijd ging verder. Nog 5 minuten te gaan. Strafworp! Maar nu voor de tegenstander. ‘Ronaldo’ nam hem dus het werd zeker 3-2. Maar ook hij is feilbaar en ja hoor de goden waren met ons. Ruim over de korf. Still alive and kicking!

Fortisimo gaf niet op. Bam. Raak voor de tegenstander. We stonden nog steeds met 3-2 voor. Nog 60 seconden op de klok. Hoofd koel houden en de wedstrijd uitspelen. George was op van de zenuwen en gaf de ene goede aanwijzing na de andere. Of het geholpen heeft weet ik niet, maar het waren 60 lange seconden en de spanning was te snijden. Maar dankzij de adrenaline boekten we een 3-2 overwinning.

Het was een geweldig  en gezellig toernooi met een mooi eindresultaat (3 gewonnen 1 verloren). Hiermee hebben we de eerste plek veroverd (op doelsaldo of op onderling resultaat, dat weten we niet).

Dilemma en worsteling

Hieronder zie je de worsteling van de coach met de opstelling. Probeer onderstaande maar eens te ontcijferen, maar wees gewaarschuwd: het is een puzzel voor gevorderden. Ik zal 1 hint geven: S=Sander H=Huub, G=Gerard, R=Rudolf, E=Erik. J=Joke, E=Eveline, G=Gera, I=Ineke, C=Christel, A=Aukje

Erik.

REKO-opstellingen 20180317

 

Zie ook