Lag het aan de boterkoek?

Boterkoek

De Synergo-recreanten hebben met drie overwinningen het toernooi bij KV Zetten op hun naam geschreven.

Rudof, Gerard van de P, Erwin, Sander Ho, Ineke, Joke, Gera, Eveline en Aukje verdedigden de Synergo-eer. Met op de bank George, die ook een wedstrijd heeft gefloten, en aangemoedigd door Tabita.

Was er een tactiek? Nou, alleen om die bal door het mandje te gooien. En om dat te doen, moet je natuurlijk veel schieten.

De uitwerking van de tactiek

In de eerste wedstrijd, tegen Tweemaal Zes, ging het gelijk op. Een leuke wedstrijd waar onze verdedigende tactiek ondergeschikt was aan die van onze aanval. Met andere woorden: scoor er meer dan je tegenstander. Dat deden we: 8-6.

In de wedstrijd tegen Kesteren ging het scoren iets minder. Het werd spannend! Lang stonden we met 2-1 voor, maar dat konden we niet vasthouden. Na de 3-2 wist Kesteren twee minuten voor tijd te scoren. Gelukkig scoorden we meteen daarna de 4-3.

En die boterkoek dan?

Vlak voor de wedstrijd tegen KV Zetten kregen we van de organisatie twee boterkoeken. We vroegen ons af of die calorieën wel goed waren zo vlak voor de laatste wedstrijd. Deze overweging duurde echter niet lang en al snel waren de boterkoeken op.

En wat gebeurde er? De goede tegenstander haalde het beste in ons naar boven. Synergo ging los en scoorde aan de lopende band! Diagonale ballen, doorloopballen uit de ruimte, knap uitgespeelde kansen over drie of vier schijven om iemand anders een nóg betere kans te geven. Of gewoon heel simpel de bal omhoog gooien en meteen het doelpunt vieren.

Leuk om te melden dat een dame van Zetten haar eerste doelpunt scoorde. Het werd 13-3! Volgens ons lag het aan de boterkoek…

Op naar de volgende toernooien: 17 maart in IJsselstein en 24 maart in Bennekom.

Sander.