One hit wonders

Tijdens korfbalwedstrijden moet ik wel eens aan een one-hit wonder denken. Je kent ze wel van die artiesten die dan per ongeluk een hitje scoren. Niet omdat ze goede artiesten zijn, maar omdat ze nu eenmaal op het juiste moment met een aardig deuntje komen opzetten. Of het is zo ridicuul dat het weer leuk wordt.

Denk bijvoorbeeld aan Cotton Eye Joe van Rednex(1). “WHOOA Cotton Eye Joe”, gecombineerd met het klappen op de bovenbenen. De eerste en enige vertegenwoordigers van de Country House. Gek eigenlijk dat dat niet is aangeslagen. Ze schijnen het in Duitsland echt goed gedaan te hebben. Nu ik me er in verdiept heb, blijken ze niet eens uit Texas te komen, maar uit het verderfelijke Zweden. Ik vermoed een Scandinavisch complot samen met Aqua(2). U kent het wel: “Come on Barbie let’s go party”. Overspoel de wereld met rommel en er drijft een one hit wonder boven.

Maar ik dwaal af. De one hit wonder in een korfbalwedstrijd herken je direct. Hij loopt heel de wedstrijd een beetje heen en weer. Gaat graag onder de paal staan. Krijgt soms de bal, meestal wordt hij overgeslagen. Zijn teamgenoten sturen hem weg onder de paal. Als tegenstander sukkel je in slaap. Verdedigend ga ik me dan maar op andere dingen concentreren. Hoe kan je hem het gooien onmogelijk maken? Hoe maak ik hem het schieten onmogelijk? Hoe kan ik zoveel mogelijk ballen stelen, zoals ze dat in het basketbal zeggen. Hoe zorg ik ervoor dat ik hem in de aanval helemaal wegspeel? Soms sta ik mezelf zoveel vragen te stellen dat ik geheel het verdedigen vergeet. Dat is zijn moment. De one hit wonder.

Ergens halverwege de wedstrijd, de aanval is net begonnen, er is nog geen schot gelost. En zo plots uit het niets mietert hij zonder vang, onder afkeurende blik van zijn teamgenoten, de bal de lucht in. Zijn eerste schot! Vanaf de middellijn nota bene!! En ja hoor. Hij zit. “*%$*&*#&$#@”, gaat het door mijn hoofd. Heeft ie het weer geflikt, die one hit wonder.

FV

Mocht u behoefte hebben:
1 http://www.youtube.com/watch?v=ddgyg_5FF_0
2 http://www.youtube.com/watch?v=ZyhrYis509A