A1 nog één stap verwijderd van historisch kampioenschap

De A1 kan volgende week historie schrijven door als eerste A-ploeg van Synergo ooit te promoveren naar de landelijke 1e klasse. Zaterdag won de A1 alweer haar 19e wedstrijd op rij.

Het seizoen van de A1 laat zich tot op heden het best omschrijven als één grote zegetocht. Week na week domineert de A1 en eigenlijk was het pas één keer dit seizoen écht spannend en dat was vorige week, toen de A1 na een mindere fase na rust zichzelf in de problemen bracht (van 5-11 naar 11-11) en zich maar net op tijd herstelde (13-14 tegen nummer twee Viking). Deze week was de beurt aan Viko A1, dat er vorige keer een leuke wedstrijd van had gemaakt (13-17 overwinning voor de A1).

De opdracht voor de A1 was dit keer door de trainer uitgetekend op papier: de korf gebruiken als middelpunt van het vak, zorgen dat de verdedigers niet kunnen meekijken naar de bal en zorgen dat de balbezitter altijd twee aanspeelpunten heeft. Uiteraard gecombineerd met wat we van de A1 gewend zijn: hoog tempo en korfgericht.

De A1 had goed getraind én goed geluisterd want in de eerste helft werd Viko compleet overspeeld. Er werd goed gelopen én goed gekeken naar elkaar, waardoor de A1 kans na kans creëerde en Viko vaak niet meer kon dan toekijken. 80 pogingen waren er genomen na 30 minuten. Ter vergelijking: landskampioen TOP haalde afgelopen woensdag met 125 doelpogingen het hoogste aantal in de Korfbal League, maar dat was in de eerste en tweede helft samen. Kwam door het door het vele loopwerk en misschien wat gebrekkige conditie, zat er mentaal iets dwars of was het gewoon pech? Feit was wel dat de A1 van die 80 pogingen er slechts 7 benutte en daarmee kwam de A1 tot een teleurstellend laag scoringspercentage van nog geen 9% ten opzichte van bijna 20% gemiddeld. Ruststand: 7-3.

Na deze mooie eerste helft, volgde er een wat mindere tweede. De krachten leken een beetje weggevloeid. Toch was het mooi om te zien hoe de A1 ook verdedigend Viko overklaste, want door de hoge druk op de ballijn kwam Viko in de hele wedstrijd nauwelijks tot niet tot uitgespeelde kansen. De ploeg maakte maar zeven doelpunten, waarvan vier vanaf de stip. Eindstand: 13-7.

Volgende week zaterdag is de grote dag, want dan speelt de A1 om 15.40 uur haar kampioenswedstrijd in Bilthoven tegen Nova A1. Alle support is welkom!