De reis naar het kampioenschap is in volle gang!

Elke week weer komt 14 februari dichterbij. Afgelopen zaterdag was Woudenberg A1 aan de beurt om tegen ons (Synergo A1) te spelen.

Eerst even een terugblik naar de vorige keer, Na 10 minuten speeltijd bij de uit wedstrijd tegen Woudenberg gingen ze achterverdedigen dit zorgde ervoor dat de tempo uit het spel ging en dat er veel getold moest worden onder de paal. Ondanks dat zorgde we toch voor een prima stand van 10-17.
Om te zorgen dat we deze wedstrijd zonder teveel tempo verlies zouden spelen gingen we bij de donderdag training intensief trainen op achterverdedigen en hoe je het oplost.

Zaterdag begon de wedstrijd met de vaste aanvoerder Jurrien er helaas naast vanwege een blessure en onze Ruth zat naast hem en helaas kon Oskar er niet bij zijn omdat hij met Synergo 2 moest spelen, maar gelukkig was onze andere coach Meneer de Trainer Marc er wel.

Toen de wedstrijd bijna leek te beginnen werden de laatste dingen afgesproken. De wedstrijd kon beginnen, de handen waren geschut de spelers stonden opgesteld en daar kwam het eerste fluitsignaal. Al snel bleek dat Woudenberg helemaal niet van plan was om achter te gaan verdedigen. Dit zorgde voor wat onrust in het begin. Door een prachtig schot van Jeroen en een voortreffelijke kans van David kwam Synergo gelukkig op 2-0 voorsprong. Door en schot en een aparte strafworp, de reden is voor veel mensen nog steeds onbekend, kwam Woudenberg terug tot 2-2. Vanaf dit moment ging het snel, een schot van de tegenstanders zorgde ervoor dat we achter kwamen te staan. Gelukkig losten we dit snel op door een aantal goals van Mirjam, Jesse, Sjoukje, Gina en Sarah. De eerste 30 minuten zaten er op. We gingen de kleedkamer binnen met 10-4.

In de kleedkamer kregen we een goede peptalk zoals Meneer de Trainer dat kan en was het tactische deel makkelijk gezegd: Denk aan wat Oskar zou zeggen. Dit maakt het werk van een coach natuurlijk erg makkelijk. Maar gelukkig wisten we nu allemaal wat we moesten doen! Zo zie je maar weer dat zelfs als een coach er niet bij is hij genoeg invloed kan hebben op een wedstrijd!

De tweede helft begon, er was duidelijk te merken dat Woudenberg te horen gekregen had dat ze een stukje feller en ruwer onder de paal mochten zijn. Na enkele minuten stond het hierdoor helaas 10-6. Gelukkig kreeg David de volledige controle als rebound weer snel terug en konden Mirjam en Jeroen hieruit door goed herhaalde kansen twee prachtige goals maken. Jesse maakte hierop volgend snel nog een goal waardoor het 13-6 stond. Helaas wist Woudenberg er ook een goaltje tussenuit te friemelen. Maar Mirjam schoot er enkele seconden nadat er werd uitgenomen een goal in.

Ook maakte David een fabuleus actie gevolgd door een one hander die er prachtig in ging. Nu was het vak van Jesse en Sjoukje aan de beurt, dat lieten ze merken ook snel scoorden zij allebei een goal. Helaas scoorde Woudenberg ook nog een afstandsschot. Nog 15 minuten op de klok en Woudenberg bleef vechten voor elke bal, dit zorgde voor wat geduw en getrek in de korfzone. Mirjam loste nog een schot hij ging erin! Haar zesde goal van de wedstrijd. Helaas kwam er ook tegelijkertijd bij een sprong duel een elleboog tegen David aan waardoor de wedstrijd voor enkele minuten stilgezet werd vanwege een kleine bloedneus.

IMG_1247

Na het snel oplappen gingen we door met nog een restje wc-papier in zijn neusgat gepropt als een stop in een badkuip. Dit zag er erg angstaanjagend uit voor de tegenstander, want die durfde nauwelijks fysiek contact op te zoeken na dit incident. Na de korte stop gingen we door Sjoukje, Jesse en Jeroen schoten er alle drie nog een bal in. Helaas gevolgd door een goal van Woudenberg. Dit leidde tot de eindstand van een zeer verdiend 21-9.

Aanstaande zaterdag speelt de A1 tegen de nummer 2 uit de poule uit in Wijk bij Duurstede. Hopelijk winnen we deze wedstrijd ook. Want elke wedstrijd die we winnen brengt ons dichterbij de (voorspelde) kampioenswedstrijd van 14 februari tegen Nova. Hopelijk spelen we die wedstrijd met net zo’n geweldig publiek als afgelopen zaterdag! Iedereen bedankt voor het kijken en aanmoedigen en hopelijk tot de 14 februari!

David

Marc:” Leuk verslag David, maar ik mis wel je bijdrage aan het doelpunt van Woudenberg 😉 “