A1 kampioen 2e klasse in bloedstollende partij

Synergo A1 werd vandaag kampioen in het kolkende Witte Huis in de Bilt tegen NOVA A1. Een bloedstollende partij werd het, die enorm gelijk op ging, en waarin de A1 regelmatig tegen een achterstand aankeek. Pas in de laatste twee minuten wisten ze alsnog op gelijkspel te komen en het kampioenschap te pakken.

Maar wat was het gaaf! De A1 had door haar goede communicatie ervoor gezorgd dat er ruim 100 Synergo supporters naar De Bilt waren afgereisd. Aan twee kanten van het veld zat het vol, werd er getoeterd en getrommeld. Extra leuk waren alle jeugdleden en hun ouders van de teams die door A1-spelers worden getraind/gecoacht. Zij zongen, moedigeden aan en juichten. Door al die communicatie en vele supporters waren de verwachtingen hoog gespannen en werden de zenuwen de A1 bijna te veel. Als een echte (AHOY-)finale was het geen goede wedstrijd; aanvallen liepen niet makkelijk, er was weinig rebound en de schoten wilden er niet in. NOVA A1 had zich voorgenomen het Synergo niet makkelijk te maken en ging vanaf het begin fel en geconcentreerd van start, nam een voorsprong van twee punten en stond tot 5-5 voor. Daarna kreeg Synergo vat op de wedstrijd. De tweede helft verliep moeizaam voor beide teams; weinig goals. Synergo liep uit naar twee punten voorsprong, maar… twee minuten voor tijd stonden we een punt achter! Gelukkig scoorden we die zo belangrijke laatste bal.

Synergo A1 heeft al weken maar een missie en een doel: kampioen worden. En dat was vandaag heel goed te zien. Voor elke bal werd gestreden, voor elke centimeter geknot, niets werd weggegeven. Jesse en David onderschepten en schoten als beren. Sjoukje blokte regelmatig haar tegenstander en eenmaal op fabuleuze wijze een doorloopbal, Ruth ging niet aan de kant, Jeroen bleef schieten, Jurrien bleef knokken, Sarah bleef koel, Gina schakelde haar tegenstander goed uit en Miriam bracht gevaar in de aanval, Ruben kalmeerde Oskar en Marc aan de kant met doorschrijven en waarschijnlijk cool commentaar. En Marc en  Oskar zelf waren blij dat het goed was afgelopen.

Synergo A1 schrijft geschiedenis. In het 19-jarig bestaan van Synergo werd nog geen A1 kampioen in de 2e klasse. Tien jaar terug startten we met de visie ‘elk selectieteam steady in de 2e klasse’. En na vandaag zijn we echt toe aan het bijstellen van de doelstellingen: A1 naar de 1e klasse, de D2 werd ook kampioen en gaat naar de 1e klasse, De D1 kan volgende wedstrijd kampioen worden in de 2e klasse, de E1 en E2 spelen 1e klasse.

De A1 schrijft ook geschiedenis door meer dan 100 man, waarvan de helft jeugdleden, te enthousiasmeren om naar een uitwedstrijd te komen kijken.