Hans en Myka bedankt

Ons scheidsrechtersduo op topniveau Hans en Myka stopt als duo. Myka zet de volgende stap en gaat met een andere scheidsrechter fluiten. Hans gaat verder alleen fluiten. We hebben Hans met een klein aandenken bedankt voor zijn inspanningen om Myka op deze manier te begeleiden en op te leiden. We wensen Myka veel succes met zijn nieuwe collega!

We hebben vanuit de scheidsrechterscommissie met plezier naar dit scheidsrechtersduo gekeken en genoten van hun inspiratie sessie aan ons scheidsrechtersteam.

Myka over de samenwerking

“Sinds september 2020 floot ik in groep 3, de hoogste klasse waarin scheidsrechters alleen fluiten. Hans floot ook in die klasse, na jaren in groep 2 te hebben gefloten, een groep waarmee je samen met een assistent floot. Hans kreeg in september 2022 een belletje van het KNKV met de vraag of hij naar groep 2 wilde promoveren. Hans moest daarbij wel een partner vinden. Geen assistent, maar een gelijkwaardige scheidsrechter. George en Ineke kwamen Hans tegen en noemden mijn naam, en zodoende hebben Hans en ik contact met elkaar gezocht en besloten we na een gesprek in de kantine om de samenwerking aan te gaan.

Samen hebben we 43 officiële competitieduels gefloten, van Eindhoven tot aan Wolvega. Vanaf de eerste wedstrijd, zaterdag 1 oktober 2022 Nieuwerkerk A1 – TOP A1, hebben we fijn samengewerkt en heb ik alle vrijheid gevoeld om mezelf te ontwikkelen als scheidsrechter. Hans is de scheidsrechter waarmee ik de eerste stappen in de Overgangsklasse en reserve Korfbal League heb mogen maken, dus koester ik deze herinneringen.

We hebben gezellige gesprekken gehad in de auto en meningsverschillen in de kleedkamer, maar bovenal heel veel plezier samen. Het was dan ook geen makkelijke keuze om deze samenwerking te beëindigen, zeker omdat het een samenwerking was waarin je zoveel mooie momenten hebt beleefd. Maar een kans om een koppel te vormen met een getalenteerde scheidsrechter die even oud is als ik, is als sportman moeilijk te negeren. Ik ben Hans dankbaar dat hij heeft willen meewerken aan de overstap. Hans, het was me een waar genoegen om samen met je op het veld te staan!

Myka.”

Zie ook