Selectieteams winnen weer; S2 kampioen!

Afgelopen zaterdag stonden er twee belangrijke wedstrijden op het programma, Synergo 2 kon kampioen worden tegen Unitas 4 en Synergo 1 kon een belangrijke stap richting het kampioenschap zetten tegen de ondertussen bekende tegenstander MIA 1.

Synergo 2 (10-4)

Ondanks de harde wind die het veld overjoeg zat de stemming er goed in, er was veel publiek en kampioenswedstrijden voelen natuurlijk net iets specialer. De uitwedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen (8-18), maar gezien de weersomstandigheden beloofde het een leuke pot te worden.

Vanaf de eerste minuut wisten we veel kansen te creëren alleen hielp de harde wind niet en vielen ze steeds net niet. Maar leunend op het sterke verdedigende spel kwamen we op een comfortabele voorsprong van een aantal goals die niet meer uit handen is gegeven, de eindstand was 10-4. Dit betekent dat Synergo 2 kampioen is en promoveert naar de reserve eerste klasse!

Synergo 1 (22-9)

Door de uitwedstrijd tegen MIA (15-11), moest er om zicht te houden op het kampioenschap met 5 of meer doelpunten gewonnen worden zodat het onderling resultaat in ons voordeel zou zijn. Vorige week werd er knap van Antilopen gewonnen (9-21), waardoor we met een goed gevoel de wedstrijd in gingen.

De wind zat in onze zeilen, we speelden een erg goede eerste helft waarin het gat van de korf makkelijk gevonden werd en maar twee velddoelpunten werden geïncasseerd. Zo gingen we comfortabel richting de kleedkamer (13-4). De tweede helft kwamen we niet meer in de problemen en stond er uiteindelijk 22-9 op het scorebord.

Volgende week

Net als afgelopen weekend hebben we jullie steun weer nodig langs de zijlijn! Als korfballiefhebber is Synergo 2 natuurlijk niet te missen.

Daarnaast staat volgend weekend de kampioenswedstrijd van Synergo 1 op het programma, bij winst promoveert Synergo naar de Ereklasse.

• 15:05 Synergo 2 – DWS 2
  • 16:30 Synergo 1 – ODIK 1