Goede competitiestart selectieteams

Synergo 1 en 2 zijn de veldcompetitie goed gestart. Synergo 2 is na drie wedstrijden de koploper en Synergo 1 zette zaterdag een belangrijke stap naar handhaving in de hoofdklasse.

De foto is van Rene Oostrom (Facebook)

Synergo 2

Het vernieuwde Synergo 2 kent een fantastisch begin van het nieuwe seizoen. Na de enorme overwinning tegen DOS (W) was het tweede ook veel sterker dan Unitas 4. In Harderwijk werd het een afgetekende 8-18. In de derde wedstrijd stond DWS 2 op het programma. De ploeg uit Kootwijkerbroek had ook haar eerste twee wedstrijden gewonnen. Een mooie uitdaging voor het tweede.

Een uitdaging werd het echter totaal niet. Het niveauverschil was zo duidelijk dat al in de rust er totaal geen wedstrijd meer was: 2-13. Na de pauze was er een time-out nodig om iedereen scherp te houden. Er werd afgefloten bij 5-22.

Zo heeft Synergo 2 na drie wedstrijden de koppositie stevig in handen met een doelsaldo van 71-16 (+55). Volgende week starten de returns tegen DOS (W). DOS speelt thuiswedstrijden normaliter met een aantal spelers van hun sterke eerste dat uitkomt in de Ereklasse, dus dat zorgt waarschijnlijk nog voor een nieuwe uitdaging voor Synergo 2.

Synergo 1

Het eerste mocht na de overwinning op Antilopen in de eerste ronde naar Amersfoort om het op te nemen tegen oude bekende MIA. Hoewel Synergo MIA goed kent en er vorig jaar alle belangrijke wedstrijden tegen MIA waren gewonnen, gaf het eerste deze keer niet thuis. In misschien wel de slechtste wedstrijd van de afgelopen jaren was MIA Synergo dit keer op alle fronten de baas. De eindstand 15-11. Werk aan de winkel dus.

Maandag volgde een teken van herstel met een goede wedstrijd tegen Suriname. Maar hoe zou het in de competitie gaan? Tegenstander ODIK was op papier de minste tegenstander met een nieuwe ploeg en twee ruime nederlagen tegen MIA en Antilopen.

In Barneveld werd het hard werken voor Synergo 1. De verdediging stond als een huis, maar aanvallend lukte het vaak nog net om acties en passing helemaal goed op elkaar aan te laten sluiten. En als het wel lukte, was de afronding nog niet geweldig. Na een teleurstellende ruststand van 1-3 pakte het eerste na de pauze de draad wel goed op en liep langzaam steeds verder uit. Vijf minuten voor tijd stond er een bijzondere 1-10 tussenstand op het scorebord. In de slotfase was Synergo nog zo vriendelijk om ODIK van de hatelijke ‘1’ af te krijgen. Eindstand: 4-11.

Volgende week

Spelen Synergo 1 en 2 opnieuw uitwedstrijden. De returns tegen DOS (W) en Antilopen.

Oskar.

Zie ook