In Memoriam: Sonja Keizers


Met ontzetting kregen we gisteren het bericht dat Sonja Keizers (1967) afgelopen dinsdag 26 september door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen in haar woonplaats Den Haag. Ze mocht maar 56 jaar worden.

Sonja werd lid van SAMOS in haar juniorentijd toen ze farmacie ging studeren in Utrecht, ergens rond 1985. Lange dame, lange benen, grote lach, dikke humor en altijd in voor een geintje. Lekker pittig en direct ook in de communicatie. Dat was genieten als we tegen Amsterdamse clubs speelden. We hebben heel wat uurtjes samen op dat gravelveld bij ons in Utrecht doorgebracht. Twaalftallen waren het toen nog, dus lekker rennen op dat gravel. En glijden als het nat weer was. Ze had een strakke passing, goed schot, wegtrekkertjes, speelde allround. Ja, dat waren wel haar dingen.

Ze was altijd gezellig in het veld en daarbuiten. Hield ook van een biertje. Na afronding van haar studie ging ze weer naar elders. Christa appte gisteren dat zijzelf mede door Sonja farmacie is gaan studeren; ze had zelf crème gemaakt op de opleiding en kwam dat trots laten zien in de kleedkamer.

Ik sprak haar later in de apothekerswereld nog wel eens. Ze vertelde dan vol trots over haar korfballende kinderen en natuurlijk over alle zakelijke dingen die ze deed. En altijd alsof we elkaar gisteren nog op een training hadden gezien. Juniorentijd is toch echt een tijd van verbinding, lol en onbezonnen zijn.

Het bericht raakte ons enorm. Vreselijk. Al onze gedachten gaan uit naar haar man Paul, haar kinderen, familie en vrienden. Heel veel sterkte.

Namens oud-SAMOS leden, Synergo en het Synergo-bestuur,
Anne.