Synergo wint van Suriname

Maandag 18 september speelden Synergo 1 en 2 wedstrijden tegen het nationale team van Suriname. Suriname is in voorbereiding van de WK korfbal in Taiwan eind oktober. De uitdaging om deze wedstrijd te spelen ontstond tijdens de opname van de podcast van Synergo Inside met de coach Ivan Karsters en multi-international Gerald van Dijk.

‘Regel Synergo 1, een hal, een dag en wij zijn er’, dat was de uitdaging van de Surinaamse bondscoach tijdens de podcast (Deze kun je vanaf aanstaande woensdag om 14.00 uur beluisteren trouwens!).

Even regelen

Synergo-coaches Oskar en Robbin moesten hier wel even over nadenken. Maar ze gingen toch door de knieën en zo was in iets meer dan een week tijd alles geregeld. Teams, hal, flyers, jurytafel, scheidsrechters Hans, Myka en Sijmen, PR via de sociale media, kantinedienst en een team van de week. En er waren zo’n 155 toeschouwers die de teams aanmoedigden.

De wedstrijden

De sfeer was super, alsof oude hoofdklassetijden van SAMOS herleefden. Synergo 1 – Suriname A werd een spannende pot korfbal die Synergo won met 19-11.
Synergo 2 – Suriname B, waarin zowel coach Ivan als Gerald ieder een halve wedstrijd voor hun rekening namen ging met 11-9 naar Synergo.

We hebben Suriname laten zien dat we ons mannetje kunnen staan. Na afloop gaf de Surinaamse bondscoach toe dat Synergo heel goed heeft gespeeld en dat zijzelf nog werk aan de winkel hebben.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Uiteraard wensen we Suriname heel veel succes toe tijdens het WK!
Rita.

Zie ook