Selectie start het seizoen met vier punten weekend

Op een zonovergoten en warm sportpark Loevenhoutsedijk wisten Synergo 1 en 2 hun eerste competitiewedstrijden winnend af te sluiten.

Synergo 2 – DOS (W) 2 (31-3)

Je leest het goed: Synergo 2 won met maarliefst 31-3 van DOS Westbroek. Het verjongde en vernieuwde tweede speelde een leuke wedstrijd in een hoog tempo ondanks het warme weer. Er werd vooral ook goed afgerond en doorgegaan, want het was een tijd geleden dat het tweede zoveel doelpunten maakte. Een mooie start! De komende weken gaan uitwijzen waar dit tweede dit jaar toe in staat is.

Synergo 1 – Antilopen 1 (21-19)

Na de twee competitienederlagen én de oefenwedstrijd vorige week kende Antilopen voor Synergo 1 weinig geheimen meer, maar dat gold andersom natuurlijk net zo. Synergo kwam overtuigend uit de startblokken en bij 6-2 restte Antilopen niets anders dan het doen van allerlei verdedigende noodgrepen om het tij te keren. Dat lukte wel even en Antilopen kwam terug tot 9-9.

In de tweede helft kwam het krachtsverschil toch weer terug op het scorebord. Synergo pakte een vier punten voorsprong, maar nog gaf Antilopen zich niet gewonnen. Ze klampten weer aan, maar de tijd was tekort om het nog echt spannend te maken. Met 21-19 waren de eerste punten in de hoofdklasse een feit.

Komende weken

Synergo 1 en 2 spelen opvallend genoeg de komende drie weken al hun uitwedstrijden. Het tweede treft volgende week Unitas in Harderwijk en Synergo 1 speelt om 15.30 tegen alweer een oude bekende: MIA 1 in Amersfoort.

Op 7 oktober zijn er weer thuiswedstrijden: de returns tegen Unitas en MIA. Maar niet getreurd: op maandag 18 september kun je Synergo 1 en 2 zien spelen in de oefenwedstrijden tegen Suriname in onze eigen sporthal.

Groeten,
Oskar

Zie ook