Selectie is weer van start

Na een zomervakantie van acht weken is de selectie op maandag 14 augustus begonnen aan het nieuwe seizoen.

Doelstellingen

Met de Korfbalcommissie hebben we gesproken over de (lange termijn) doelstellingen van de selectie. De stip op de horizon is dat Synergo 1 over drie jaar nog steeds in de veld hoofdklasse speelt en in de zaal overgangsklasse. Het is onze gezamenlijk ambitie dat Synergo 2 over drie jaar aansluiting heeft gevonden en in de reserve 1e klasse speelt. Om daar over drie jaar te komen ligt dit jaar opnieuw de focus op ontwikkeling van de selectie, de teams en het individu. We willen de A1 graag laten aansluiten op de selectie door ze te laten meetrainen en mee te laten gaan als bij wedstrijden.

Nieuwe spelers

Robbert en Ruth zijn dit jaar nieuw in het eerste. Door 5 om 5 te spelen in Synergo 1 maken we de groep breder en zijn we bijvoorbeeld beter voorbereid op blessures. In het tweede zijn er dit jaar vier nieuwe spelers. Het leuke is dat Mette, Anniek, Gijs en Stefan allemaal een Synergo-verleden (en opleiding) hebben. Het betekent helaas ook dat Ymke en Nico na enkele jaren in de selectie in een ander team gaan spelen.

Staf

Robbin, Maaike en Oskar zijn nog steeds de trainers van de selectie, waarbij Robbin en Oskar verantwoordelijk zijn voor S1 en Maaike voor S2. Nieuw is dat er op maandag een (wisselende) extra trainer aanwezig is, zodat we de spelers meer persoonlijke aandacht kunnen geven. Xander is hiermee inmiddels gestart.

We zijn blij dat Hans de nieuwe contactpersoon van de KC voor de selectieteams is. Samen met Myka zal hij ook geregeld de onderlinge wedstrijden op maandag gaan fluiten. En tegelijkertijd via deze weg een bedankje aan Klaas die de rol van KC contactpersoon het afgelopen jaar erg goed heeft ingevuld. Nicky zal weer veel van de thuiswedstrijden van de selectie gaan opnemen.

Otto (de vader van Jesse) start een pilot bij Synergo 1 waarin we de statistieken gaan bijhouden zoals ze dat ook in de Korfbal League 1 & 2 doen. Met alle schotklokkers, juryvoorzitters en tijdwaarnemers in de zaal betekent dat we een groep van zo’n 15 vrijwilligers hebben die zich inzetten voor de selectie! We zoeken nog naar een teammanager die de teams op wedstrijddagen wil ondersteunen.

Eerste oefenwedstrijden

Zaterdag 26 augustus speelden we onze eerste oefenwedstrijden tegen Maassluis. Het tweede speelde zeer verdienstelijk tegen het in de competitie veel hoger spelende Maassluis 2. Gerrit Jan floot af bij 13-9 . Synergo 1 trof in Maassluis 1 een goed spelende tegenstander. Een achterstand bij rust (4-7) boog het eerste in de tweede helft om in een ruime voorsprong (13-9). Maar Maassluis had een flinke eindsprint en won in de laatste minuut alsnog met 13-14. Komende zaterdag oefenen Synergo 1 en 2 in Leusden tegen Antilopen.

Competitie

Op zaterdag 9 september spelen de selectieteams hun eerste competitiewedstrijden. Tegenstanders zijn DOS Westbroek 2 en voor Synergo 1 opnieuw Antilopen 1. Het tweede begint om 15.55 en het eerste om 17.15 uur.

We zijn jullie dan heel graag op het veld!

De selectietrainers.

Zie ook