Synergo B1 tijdens beachkorfbal

Dit weekend was het wisselend regen en zon, maar vorig weekend was er zon in overvloed! En dat kwam mooi uit, want de B1 had deed mee aan het NK beachkorfbal. Hier een verslag van de coach.

Op een warme zondagochtend verzamelden we bij het parkeerterrein van Synergo om richting Scheveningen te vertrekken. En dit was niet om lekker op het strand te gaan liggen, we hadden ons ingeschreven voor het NK beachkorfbal! Een enthousiaste speler was hiermee naar mij toegekomen en er was natuurlijk veel animo voor in de groep. Dus op naar Scheveningen.

Ondertussen waren de poules van het toernooi bekend en stond Synergo B1 tussen grote namen als Fortuna en Dalto. Ons doel was dus vooral om de wedstrijden competitief en leuk te houden. De regels van beachkorfbal zijn anders dan normaal: 2 keer 6 minuten 4 tegen 4 op twee palen, schoten uit beweging zijn nooit verdedigd, uit de hoeken of van je eigen helft kun je twee punten verdienen met een doelpunt en je speelt natuurlijk op zand.

Rennen!

Voordat het toernooi begon moest een vertegenwoordiger van het team zich aanmelden. En omdat parkeren in Scheveningen een complexe aangelegenheid is, moest ik rennen om net voor 12 uur mij te melden bij de administratie. Bezweet en buiten adem kreeg ik te horen dat mijn spelers van de andere auto ons al aangemeld hadden. Wat zou ik toch zonder ze moeten…

De wedstrijden

De eerste ronde speelden we tegen KVS en we begonnen geweldig, door harder te werken dan onze tegenstanders kwamen we 3-0 voor. Echter is door het zand ploegen een stukje zwaarder dan op een kunstgrasveld, wat bleek tijdens de 2e helft. De vermoeidheid was te zien en KVS wist uiteindelijk te winnen met 4-6. Ook de wedstrijden daarna konden we aardig meekomen met onze tegenstanders en ondanks dat we de overwinning nog niet te pakken, hadden scoorden we goed mee en waren de wedstrijden spannend.

De laatste ronde moesten we tegen Dalto B2, die we ook op het veld gaan tegenkomen in de competitie. Mede dankzij een makkelijk scorende Titus hebben we de overwinning binnen kunnen slepen. De score was uiteindelijk 6-9 in ons voordeel en ook onze eerste overwinning!