Synergo 1 pakt titel én dubbele promotie na zenuwslopende slotfase

Een fantastisch weekend voor onze club. Terwijl de A1 in Woudenberg tegen de directe concurrent overtuigend kampioen werd, haalde het eerste op eigen veld het tweede kampioenschap binnen. Dat betekent ook promotie naar de hoofdklasse. Door een nieuwe competitieopzet is dat volgend seizoen het tweede niveau van Nederland!

Synergo 2 – Victum 2 (18-12)

Het tweede had zich al veilig gespeeld en speelde tegen Victum vooral om het seizoen goed af te sluiten. Dat lukte overtuigend want Synergo 2 vloog uit de startblokken en bij rust was er al een voorsprong van zes punten (10-4). Na de limonadepauze werd er om en om gescoord en bleef de ploeg van Maaike altijd (ruim) aan de leiding. Eindstand: 18-12.

Synergo 1 – ZKV 1 (21-20)

Om 15.00 uur, het heetste moment van de dag, was het de beurt aan het eerste. Winnen van nummer 3 ZKV zou het kampioenschap betekenen. Gelijkspelen of verliezen met maximaal 3 punten verschil was in ieder geval genoeg voor promotie naar de hoofdklasse. Een niveau waarop Synergo nog nooit eerder uitkwam.

Het strijdplan was duidelijk. ZKV is kwetsbaar in de rebound en moet het hebben van een beperkt aantal doelpuntenmakers. Het eerste voerde die opdracht goed uit, pakte direct het initiatief en kwam met 6-3 voor. Doordrukken lukte niet en Synergo kreeg maar lastig vat op alle acties naar binnen van ZKV. Ruststand: 8-7.

Na de pauze werd de wedstrijd eigenlijk alleen maar leuker. Het eerste liep meerdere keren weg, maar ZKV bleef maar terugkomen. Op 21-17 en nog drie minuten op de klok leek de buit binnen. Maar nog gaf ZKV zich niet gewonnen en ze kregen zelfs nog één (ver) schot op de gelijkmaker. Die viel niet en dat maakte de feestvreugde alleen maar groter.

De A1

Een geweldige afsluiting van een al meer dan geslaagd seizoen! Later op de avond kwam ook de A1 terug op het Synergo-veld. Zij wonnen in Woudenberg met maar liefst 8-15 van de directe concurrent en spelen volgend jaar op het veld en in de zaal in de eerste klasse. Een talentvolle lichting waarvan verschillende spelers al meerdere keren succesvol invielen in het tweede en zelfs in het eerste.

Volgende week

Volgende week spelen we de laatste wedstrijden tegen MIA in Amersfoort en na een verdiende zomervakantie gaan we in augustus weer aan de slag, op naar een mooi nieuw seizoen. Tot dan!

Oskar.

Zie ook