Afsluiting zaalseizoen met eerbetoon aan kampioenen en aan Veerkracht

Zaterdag speelden Synergo 1 en 2 hun laatste zaalwedstrijden. Er was van alles te beleven, zoals een erehaag voor de jeugdkampioenen en een dankwoord aan onze afzwaaiende hoofdsponsor Veerkracht. Gekorfbald werd er ook nog. Synergo 2 won overtuigend en Synergo 1 verloor.

Synergo 2 – LUNO 3 (21-15)

Synergo 2 was door nederlagen tegen SDO en Fiducia helaas uitgeschakeld voor het kampioenschap, maar was er wel op gebrand om het zaalseizoen wel op een goede manier af te sluiten. Dat lukte overtuigend tegen LUNO 3, waar in de uitwedstrijd nog met minimaal verschil van was gewonnen.

Het tweede nam direct initiatief en kwam binnen 10 minuten met 6-2 voor te staan. LUNO gaf zich nog niet gewonnen en klampte vlak voor rust aan tot 12-11. Na een prima tweede helft eindigde de wedstrijd in een 21-15 overwinning voor Synergo 2. Qua aantal gescoorde doelpunten – samen met de thuiswedstrijd tegen EKVA – de beste seizoenprestatie! Synergo 2 eindigde op een mooie derde plaats, vlak achter kampioen SDO en EKVA.

Synergo 1 – Noviomagum 1 (14-20)

Na een erehaag voor de jeugdkampioenen F1, C2 en A1 én een dankwoord van voorzitter Mamoum aan hoofdsponsor Geert van Veerkracht, mocht Synergo 1 aantreden tegen Noviomagum. In de uitwedstrijd pakte Synergo 1 na een ijzersterke wedstrijd de koppositie af van de Nijmegenaren (13-21). Synergo 1 speelde zaterdag in een aangepaste opstelling en ook Ruth uit Synergo 2 mocht haar opwachting maken in de basis.

Noviomagum was echter duidelijk niet naar Utrecht gekomen om te fungeren als figurant in het Synergo-feestje. Synergo 1 probeerde het wel, maar miste discipline in de organisatie én scherpte in de afronding tegen het sterk achterverdedigende en terugzakkende Noviomagum.

Na een 6-11 ruststand had het eerste nog een korte opleving na rust, maar al snel was duidelijk dat Noviomagum deze wedstrijd zou gaan winnen. Na een lang zaalseizoen met als beloning het fantastische kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse, was dat echter zeker geen schande.

Op naar het veld

De selectie-ploegen genieten van een weekje rust en starten 10 april met de tweede helft van het veldseizoen. Op 15 april wordt er geoefend tegen Weidevogels in Bleiswijk (S2: 12.00 uur en S1: 13.20 uur). Een week later wordt de competitie hervat met uitwedstrijden tegen Exakwa in Lelystad. Tijden volgen later.