Kampioen en op naar de Overgangsklasse!

Op 25 maart stonden de laatste uitwedstrijden van het zaalseizoen op het programma van de selectie. En het zal niemand ontgaan zijn dat dit niet zomaar een wedstijd was voor onze hoofdmacht. Het kampioenschap kon behaald worden, en zoals het AD al schreef: “Korfbalclub Synergo kan historie schrijven”.

De naderende kampioenswedstrijd begon goed te leven binnen de vereniging, de spelersbus was geregeld, de Synergo Inside podcast-voorbeschouwing was opgenomen en de gezonde spanning was te voelen. Maar eerst nog even naar Kamerik voor de wedstrijd van S2!

SDO 4 – Synergo 2 (18-16)

Het tweede had sinds het verlies tegen Fiducia het kampioenschap niet meer in eigen hand. Toch bleef de motivatie hoog om punten te pakken tegen SDO. Eerder hadden we SDO al leren kennen als een grote ploeg (in hoeveelheid, niet per se in lengte), waarbij het een verrassing kan zijn welk team ze opstellen.

Zo stonden er nu ook weer nieuwe gezichten klaar, en lieten we ons na het startsignaal misschien een beetje overrompelen. We kwamen vrij snel op een 5-1 achterstand. Na het stroeve begin kwamen we beter in de wedstrijd, maar lukte het niet meer om echte aansluiting te houden. We gingen de rust in met een stand van 10-6.

Na de rust kwamen we vaker op twee verschil. Maar ondanks fases met goede verdediging van onze kant, waren de Superboeren (eigen woorden van de Kamerikers!) op schot en hadden wij daar geen goed antwoord op. Ons eigen schotpercentage bleef te laag. Gelukkig schoot onze rebounder Nico op scherp om de rest nog wat te ondersteunen, maar echt gevaarlijk leken we voor SDO niet meer te worden. Uiteindelijk stond er een einduitslag van 18-16 op het scorebord.

Het verlies smaakte later op de dag extra zuur toen bekend werd dat de directe concurrent Fiducia óók punten had laten liggen. Snel vergeten en onze aandacht focussen op ons eerste.

Tiel ’72 1 – Synergo 1 (19-23)

In de podcast-voorbeschouwing was al te horen dat de spelers en coaches vertrouwen hadden in de wedstrijd en vooral een ‘normale voorbereiding’ wilden hebben. De bananen van teammanager Christianne konden dus niet ontbreken en ook het wedstrijdplan was niet heel anders dan anders.

Eenmaal aangekomen in Tiel voelden we de spanning in de Betuwehal hangen. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg was geen grote uitdaging (24-14), maar je moet natuurlijk nog steeds secuur je taak als team uitvoeren. En dan ook nog onder toeziend oog van extra veel supporters.

Tenminste… als die supportersbus wel aankomt? Het werd ineens nog even spannend of de Synergo-supporters wel op tijd zouden arriveren. Had de chauffeur per ongeluk de afslag naar het ‘Flipje en Streekmuseum’ genomen? Moesten we de jurytafel tijd laten rekken? Gelukkig kwam de rood-blauwe buslading de Betuwehal instromen en waren de kampioenen van de F1 ook nog op tijd om mee op te lopen met S1.

Onder luid gejoel en getrommel ging de wedstrijd van start. Tiel speelde zelf tegen degradatie dus daar was ook het fanatisme te zien. Al was Synergo daardoor niet geïntimideerd en stonden we al gauw op 1-5 voorsprong. Toen brak er een moeizamere fase in de wedstrijd aan en kon Synergo meerdere minuten de korf niet vinden. Zou het dan toch nog spannend worden? Gelukkig vond Synergo gauw genoeg het eigen spel terug en liet weer zien waarom ze terecht bovenaan staan. De ruststand was 7-12.

De selectie kwam vol zelfvertrouwen het veld weer in en liep uit naar 9-16. Erg leuk om te horen dat de keeltjes van de supporters ondertussen goed gesmeerd waren. Zelfs de paar supporters van Tiel wilden een duet aangaan. Dat zegt wat!

Tiel legde er voor het thuispubliek nog een paar mooie afstandsschoten in, maar echt nerveus werd het Synergo-publiek er gelukkig niet van. Een paar minuten voor het einde vroeg Synergo nog een time-out aan. Oskar en Robbin wilden graag nog even de selectie bij elkaar hebben om iedereen bewust te laten genieten van het moment. De laatste seconden telde het publiek af en de confettikanonnen gingen open bij een 19-23 eindstand: Synergo 1 is kampioen en promoveert naar de Overgangsklasse!

Synergo 1

Hossend ging de selectie met de supporters de zaal door en Mamoun en Rita reikten de bloemen en taart uit. De partybus reed weer terug naar Utrecht en daar maakten we er een mooi feestje van op de Loevenhoutsedijk. En het bleef nog lang gezellig in de kantine…

Supporters super bedankt! Synergo dat zijn wij!

Ymke.

Zie ook