Weer vierpunten-weekeinde voor de selectie

Synergo 2 won met 10-15 uit tegen Huizen 2. Synergo 1 won met 21-26 van Oranje Wit in Dordrecht.

Synergo 2 (10-15)

Na de spannende wedstrijd van vorige week stond deze week Huizen 2 voor Synergo 2 op het programma. Desondanks dat Huizen 2 puntloos onderaan in de poule staat, beloofde het een pittige wedstrijd te worden. Na een traag begin en lange aanvallen van Huizen wist Synergo toch een voorsprong te pakken en ging met 4-8 de kleedkamers in.

Na de rust, probeerde huizen een stap bij de zetten en bracht het gat terug na 10-12. Maar Synergo hield het hoofd koel en speelde gedisciplineerd verder. Onder meer door de zuivere schoten van Ruth bleek Synergo toch van betere huizen en won met 10-15.

Synergo 1 (21-26)

Synergo 1 moest naar Dordrecht voor de wedstrijd tegen Oranje Wit. Voor Oranje Wit was dit een belangrijke wedstrijd om nog boven in de poule mee te kunnen draaien. Hierdoor was de spanning voelbaar. Ze dachten een streepje voor te hebben met hun bank die gevuld was met spelers uit de reserve hoofdklasse. Ze konden echter bij verre na niet tippen aan de energie en support van de bank van Synergo waardoor het voor ons op een thuiswedstrijd leek.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op, beide teams scoorden makkelijk en snel. Oranje Wit kon dit niet lang volhouden en na een kwartier begon Synergo uit te bouwen. Dit resulteerde in een ruststand van 12-17.

Oranje Wit probeerde het gat te dichten met wat wissels en bleef fysiek de strijd aangaan. Synergo bleek toch een maatje te groot met name door de vele doelpunten over verschillende schijven. Met een eindstand van 21-26 won Synergo 1 deze belangrijke wedstrijd.

We staan los

De 4 punten alleen waren natuurlijk al reden voor een feestje. Maar na de wedstrijden bleken de concurrenten van 1 en 2, (Noviomagum 1 en Fiducia 2) allebei punten te hebben laten liggen. Hierdoor staan zowel Synergo 1 als 2 meerdere punten los boven aan in de poule!

Nu is het van belang om deze positie te handhaven, volgende week staan MIA 1 en Sporting West 3 op het programma in onze eigen hal in Utrecht. Jullie moeten komen kijken!

Tot dan!
Pierce.

Zie ook