Synergo 1 herpakt zich, Synergo 2 moet koppositie delen

Afgelopen zaterdag begonnen Synergo 1 en 2 het nieuwe jaar met de stadsderbys tegen Fiducia. Onder toeziend oog van veel supporters van Synergo en Fiducia won het eerste en verloor het tweede.

Synergo 2 – Fiducia 2 10-15

Synergo 2 was nog zonder puntverlies, maar ook Fiducia had pas een nederlaag geïncasseerd dit zaalseizoen. Het was echter Fiducia dat in deze wedstrijd het initiatief nam en Synergo flink opjoeg. Misschien daarom vielen de doelpunten maar niet in de eerste helft en liep Fiducia 2 uit naar een 3-8 voorsprong voor de pauze.

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op, maar het lukte de ploeg van Maaike niet meer om het gat te dichten. Mede dankzij oud-Synergo-speler Mats die in de tweede helft een goede invalbeurt maakte bij Fiducia 2. Met EKVA en Fiducia staat Synergo 2 nu gezamenlijk op de eerste plaats qua verliespunten.

Synergo 1 – Fiducia 1 24-11

Synergo 1 had vlak voor de jaarwisseling de eerste seizoensnederlaag geleden en was gebrand om deze zeperd goed te maken. Fiducia draait echter een uitstekend eerste deel van de zaal met o.a. een knappe overwinning op Antilopen, nota bene de ploeg die Synergo als eerste dit jaar had weten te verslaan, en een gelijkspel tegen koploper Noviomagum.

Deze goede prestaties van Fiducia ten spijt, het werd zaterdag een uiterst eenzijdige wedstrijd. Na de openingstreffer na zo’n 5 seconden spelen en de 2-0 in de aanval direct erna, liep Synergo binnen 7 minuten uit naar een 7-2 voorsprong. Het eerste ging onverstoorbaar verder en knokte zich naar een 17-6 ruststand.

Na de pauze zakte het aanvallende niveau van Synergo iets waardoor Fiducia de schade ‘beperkt’ kon houden tot 24-11. Synergo 1 staat op een tweede plaats met een punt achterstand op koploper Noviomagum, die Synergo over twee weken in Nijmegen voor het eerst treft.